De afgelopen twee maanden waren anders dan anders. We bleven voornamelijk thuis op wat wandelen, fietsen en boodschappen doen na. Het bloggen ging wel door, maar leuke uitjes of shoplogs delen ging natuurlijk niet. Ik kwam zelf dan ook bij veel bloggers dezelfde onderwerpen tegen. Onderwerpen over thuiswerken, combi van werken en kinderen, werkplekken in huis en leuke knutseltips.

Ook ik deelde verschillende blog artikelen met jullie. Mocht je ze gemist hebben? Dan is hier een terugblik van de geplaatste blogs.

 

 Lezen, spelletjes en meer…

 

Begin maart schreef ik een blog over de boeken die ik nog graag wil lezen. Niet wetende dat ik daar een paar weken later al tijd voor zou hebben. Aangezien we meer tijd thuis doorbrengen heb ik wat meer leestijd. Er is 1 boek dat ik van mijn lijstje heb afgehaald, de tweede dochter. Dit leek me toch een minder mooi boek. Ondertussen heb ik boeken gelezen die niet mijn op lijstje stonden. Maar ook deel1 van de zeven zussen, mooi. Inmiddels met deel 2 bezig en al over de helft.

 

Naast het lezen dacht ik ook na over de dingen die ik kon gaan doen bij een (halve) lock down. Wat als? Hier heb ik best een aantal puntjes van kunnen doen. En zal er komende week over schrijven nu de scholen weer van start gaan.

 

De afgelopen weken hebben we weer heel wat spelletjes gespeeld. Ik gaf een overzichtje van spellen, deelde een leerzaam verkeersspel en nog het spel wie is de dader.

Ondertussen liet ik weten hoe onze eerste thuiswerk week verliep en wat ik stiekem toch wel een beetje miste. Inmiddels ben ik twee keer bij de Action geweest en een keertje bij de Zeeman. Verder dan dat ben ik niet gekomen.

 

Een deel van Nederland heeft komende week nog vrij. Je kan dan met papier mache aan de slag of met jongere kinderen spelend leren. En wat wij gaan doen in onze mei vakantie? Dat lees je hier. De eerste week zit er trouwens al op. We hebben inmiddels al gebakken, kaasstengels en een cake.

Ik merkte wel dat ik veel op mijn telefoon zat de afgelopen week dus daar is al langzaam verandering in gekomen. Een klusje als onze slaapkamer pimpen, helpt daar wel bij. Ben ik toch weer eventjes mee bezig geweest.

En een andere bezigheid, mijn eigen zwerfboek station. Het Keske staat nu ruim een week. Zo leuk, ik heb al verschillende mensen bij het Keske zien staan. Er zijn al boeken gebracht en geleend.

 

Dit waren (bijna) alle blogberichten van de afgelopen twee maanden. Komende week hebben we nog een weekje meivakantie en daarna starten de scholen weer. Ook ik als juf sta dan weer voor de klas. Stiekem ook wel fijn, maar eerst even zien hoe alles gaat verlopen.

Waar ik de komende twee maanden over ga bloggen? Ik heb nog weinig ideetjes, leuke uitjes en shop tips zijn lastig te delen nu we nog steeds voornamelijk thuis zijn.

Ik ga in ieder geval even terugblikken op mijn wat als? blog. Heb ik veel kunnen doen van wat ik in gedachte had? En er komt nog een blog online over mijn nieuwe cadeau. Ik heb mezelf verwend met een vervroegd Moederdag cadeau. Moet kunnen toch 😉

 

 

 

Comments are closed.