Lezen vind ik fijn, het geeft rust en ontspanning. Toch lees ik voor mijn gevoel te weinig. Er zijn genoeg momenten dat ik even een boek kan pakken maar vaak kies ik dan toch voor andere zaken. Maar over twee weken mogen we onze caravan weer neerzetten op de siezoensplek en dan betekent ook meer lezen…

 

Vakantie lezer

 

Ik kan mezelf eigenlijk best een vakantie lezer noemen. Tijdens vakanties neem ik meer tijd om een boek te lezen. De kinderen spelen en ik zit heerlijk in de zon en anders lekker warm in de voortent met een boek. De boeken lees ik dan ook vrij snel uit.

Zoals ik al schreef, over twee weken mogen we ons plekje bij de Heldense Bossen weer in orde maken. We zijn hier dan veel te vinden en ik neem dan dus weer de tijd om te gaan lezen.

 

De kinderen spelen vrijwel de hele dag samen met vriendjes. En deze tijd benut ik om te lezen. Even geen huishouden, boodschappen en andere moetjes, maar lekker lezen.

Tussendoor gaan we natuurlijk wandelen, zwemmen en naar de speeltuin met de kinderen, maar er is gewoon zoveel tijd voor mezelf.

 

Mijn boekenlijstje

 

Ik heb dan ook een lijstje boeken die ik graag de komenden 3 maanden op de camping wil gaan lezen. Heb jij deze boeken al gelezen?

 

1.Verkocht van Lisette Jonkman. Dit is het derde deel van een serie. Verkikkerd en verslingerd zijn de andere twee boeken. Ze lezen makkelijk weg, zijn humoristisch en een tikkeltje romantisch. Precies de boeken waar ik van houd. Daarom wil ik heel graag dit derde deel van de serie gaan lezen.

 

2.Zondagskind van Judith Visser. Ik las de recensie op de blog van bregblogt. Zij schrijft dat dit een aangrijpend boek is. Over een meisje met asperger, autisme. Als leerkracht vind ik dit soort onderwerpen mooi. Daarom wil ik het boek graag gaan lezen.

 

3.De tweede dochter van Jodi Picoult. Ik heb nog niet eerder een boek van deze schrijfster gelezen, maar dit lijkt mee een mooi, aangrijpend verhaal. Het gaat om een tweede dochter, Anna, die is geboren om haar zus, die lijdt aan leukemie, te redden d.m.v. haar beenmerg. Wat is de ervaring van Anna, wie is ze eigenlijk?

 

4.Schot in de roos en vlinder voor altijd van Jill Mansell. Zoals ik al schreef, ik houd vooral van boeken die makkelijk lezen, wat romantisch zijn en met wat humor erbij. En de boeken van Jill Mansell zijn dat. Oke, wel vaak jammer dat je het einde al een beetje kan voorspellen, maar toch blijf ik ze heerlijk vinden om te lezen.

 

5.De zeven zussen van Lucinda Riley. Wat ik hier echt van vind, dat weet ik nog niet. Maar ik lees er de laatste maand zoveel over. En meerdere mensen die deze serie boeken aanraad. Dus ja, ik ben van plan om eens te gaan starten met deel 1.

 

Ken jij deze boeken al? Heb je nog andere lees tips voor mij?

 

 

Comments are closed.