Na 6 weken thuiswerken, les geven op afstand, veel videobellen en daarnaast de kinderen helpen met huiswerk, is het zover. Maandag 27 april is onze eerste dag vakantie van de meivakantie. En ja, dit hebben we allemaal verdiend. De afgelopen weken waren evengoed hard werken ondanks ook de momenten dat we genoten van de zon en gedeeltelijke vrije tijd.

 

Meivakantie

 

Onze vakantie zou er, net zoals bij alle anderen mensen, anders eruitzien. Vriendlief kreeg twee weken vakantie, zodat we heerlijk naar de camping konden gaan. De camping hebben we een jaartje opgeschoven, maar vriendlief is wel gewoon thuis. Hij kon zijn vrije dagen niet meer terug inleveren. Fijn dat hij thuis is, geeft mij ook wat ruimte, maar van de andere kant, wat gaan we de komende twee weken doen?

 

We willen zoveel mogelijk thuis blijven, dat is en blijft immers nog steeds de boodschap #stayhome. Daarnaast kunnen we natuurlijk ook weinig want alle “uitstapjes” zijn nog gesloten.

Natuurlijk proberen we toch wat leuke dingen te verzinnen voor de kinderen en onszelf. Daarnaast worden er ook nog wat klusjes in huis gedaan.

 

  • Kamperen in de caravan. Dit deden we ook al in het Paasweekend. Onze caravan staat in onze eigen tuin. De bedden zijn opgemaakt, hier kunnen we dus gewoon gebruik van maken.

 

  • Koningsdag oftewel woningsdag. Dit gaat een zonnige dag worden. We hebben daarom wat spelletjes voor de kinderen bedacht. Blik gooien, snoep happen in een bak water, ballen gooien. Geen kleedjesmarkt helaas, maar thuis spelletjes met een oranje tompouce.

 

  • Spelletjes dag. Vaak speelt 1 van ons twee met de kinderen een spelletje. We hebben beloofd om nu heel veel spelletjes met zijn vieren te gaan spelen.

 

  • Wandelen. Dit doen we al veel. Wij wonen tegenover een natuurgebied, Leerke Ven. Maar hier hebben we de afgelopen 6 weken veel gewandeld. Een rustig gebied. Maar we hebben ons voorgenomen om een ander gebied te gaan opzoeken om te gaan wandelen. Het moet er natuurlijk wel rustig zijn, maar eens een andere omgeving.

 

  • Bakken. Vooral onze jongste is dol op bakken. We gaan dus eens wat nieuwe baksels proberen.

 

  • Outdoor cooking met een dutch oven. Vriendlief is hierin thuis en samen met hulp van de kinderen gaat hij dit doen.

 

  • Kikkervisjes vangen (en weer vrij laten). Dit hebben de kinderen afgelopen week al met papa gedaan, ik was kinderen op het werk opvangen. En nu willen ze het ook nog heel graag aan mij laten zien. Dus we gaan op kikkervisjes jacht.

 

  • Onze jongste heeft vanuit Jong Nederland een opdracht gekregen. Deze willen we ook samen gaan maken, namelijk een illusie tekening van stoepkrijt.

 

Natuurlijk niet genoeg om 2 weken te vullen, maar er zijn ook dagen bij dat de kinderen zich zelf kunnen vermaken met playmobil, lego of knutselen en tekenen. Zo staat voor hun nog op de planning om het Moederdag knutselwerkje van school te maken. Ik ga namelijk in de vakantie nog een ochtendje naar mijn werk, de laatste dingen voorbereiden voor 11 mei. Dus een prima ochtend voor vriendlief om te knutselen.

 

Op de blog van Joyce kwam ik vandaag ook nog veel tips voor de mei vakantie tegen. Dus mocht je wat ideetjes zoeken, kijk dan snel hier. Hiermee kunnen we ons lijstje vast en zeker nog mee aanvullen.

 

Zelf wil ik (willen we) ook nog wat dingen doen deze vakantie.

 

  • Een borrelplankje bestellen. Steun de locals dus samen genieten van een heerlijk plankje. We vinden het gezellig om hapjes te eten. Vaak doen we dit zelf, maar met  standaard food. Daarom willen we eens een plankje bestellen.

 

  • De overkapping opknappen. Dit is vooral een klusje van en voor vriendlief. Stond niet meteen op de planning, maar nu hij de komende twee weken vrij is, wil hij ook graag wat doen.

 

  • De kleine zolder afmaken. Deze hebben ik inmiddels wel redelijk opgeruimd, maar ik wil er graag kasten. En aangezien er, helaas, regen is voorspeld wel een klusje om te doen.

 

  • En een klus die ik nog graag wil, de speelkamer. Er is een hoek onder de trap die eigenlijk als “rommel hok” wordt gebruikt. Vreselijk. Ik stoor me daar aan. Dus maar meteen voorgenomen om mijn eigen knutselspullen te gaan opruimen en de speelkamer verder op te ruimen. Want ook hier had ik wel een beginnetje gemaakt.

 

Heb jij vakantie? En al ideetjes om te doen met of zonder kind(eren)?

 

Comments are closed.