Vrolijk Pasen! Een echt paasgevoel heb ik eigenlijk nog niet gehad. Dit jaar geen paastakken of paasknutsels van de kinderen in huis. Dit had ik natuurlijk wel kunnen doen, want op zolder staat een doosje met paasspulletjes. Maar door deze vreemd tijd heb ik er min of meer niet bij stil gestaan. Maar wij maken er desondanks een heerlijk Paasweekend van. En dit weer maakt het allemaal wat fijner.

 

Geen camping

 

De afgelopen twee jaar brachten we Pasen door op de camping. Ook dit jaar, hadden we voor het 3e jaar op rij een seizoensplek geboekt bij de Heldense Bossen. Helaas zijn de plannen dit jaar gewijzigd.

Eind maart mochten we de caravan plaatsen. Na lang twijfelen hebben we dit ook gedaan. Het weekend daarna, 28 maart, gingen we een dagje naar onze caravan. Natuurlijk alle faciliteiten dicht, maar toiletgebouw nog open. Daar stonden de deuren open, was voldoende zeep en desinfectie.

Even eruit was wel lekker, andere omgeving en daarnaast was het ontzettend rustig op de camping. Alleen seizoensplekken waren welkom en daarvan hadden veel mensen gekozen om toch niet te komen. En iedereen hield keurig afstand. De kinderen genoten van de ruimte om te spelen en fietsen. Maar ik bleef twijfelen.

Het weekend daarna werd besloten om de toiletgebouwen ook te sluiten. Nu hebben we wel een toilet in de caravan maar om daar met 4 mensen gebruik van te maken… En na een dag spelen in het zand, kinderen met koud water schoonmaken, ik zag het niet zitten.

De camping liet helaas niets weten m.b.t. compensatie, totdat we informeerde om de caravan mee terug naar huis te nemen,

Een campingseizoen zonder faciliteiten, toiletgebouwen en een zo goed als lege camping, dat is het toch gewoonweg niet. En thuis voel ik me toch prettiger in deze situatie.

Toen we hoorden dat we een voucher kregen met het betaalde bedrag en deze kunnen gebruiken tot oktober 2021 was de keuze snel gemaakt. Boeken voor volgend jaar, 2021 en snel naar huis. Einde camping seizoen, maar een juiste keuze.

 

Kampeer weekend in eigen thuis

 

Aangezien wij ruimte hebben om de caravan thuis te stallen besloten we afgelopen nacht te logeren in onze caravan. Dit deden we in stijl, buiten eten, vuurtje maken met marshmallows en in de avond ook buiten genieten van een hapje en drankje. Voor de kinderen een feestje. Kamperen in eigen tuin. Vanmorgen nog de Paashaas op bezoek geweest dus voor de kinderen een fijn weekend. Ondanks dat in huis weinig Pasen is te vinden, op onze eigen gemaakte eitjes na, toch een heerlijk weekend.

Ook vandaag wordt het prachtig weer. Onze dag zal bestaan uit wandelen, paaslunch, luieren en spelen in de tuin en vanavond nog met de bakplaat buiten gezellig eten.

Tussendoor nog wat chocolade eitjes eten en dan hebben we ondanks deze vreemd tijd een fijne dag samen gehad. Tweede Paasdag slaan we over. Morgen wordt het minder warm weer en kunnen we in huis wat met klusjes aan de slag.

 

4 weken update

 

Onze eerste week kon je al lezen in een kort blogartikel. De 3 weken die volgde verliepen niet veel anders. Ik heb zeker niet te klagen. Natuurlijk wel eens een minder moment, maar hup we gaan door. Het thuiswerken met 2 kinderen vind ik wel soms lastig. Ik wil eigenlijk meer doen, maar de twee kinderen verdienen in deze tijd ook aandacht. Aandacht voor samen huiswerk maken, spelletjes spelen en samen wandelen of fietsen. Ik probeer het dan ook zo goed mogelijk te verdelen. Verder ben ik 1x per week een dag op het werk. Als juf vang ik kinderen op en ondertussen doe ik nog administratie of andere taken.

De komende twee weken zullen er niet veel anders uitzien. Daarna hebben we vakantie. Even geen huis- en thuiswerk. Hoe die weken zullen verlopen? Dat zien we dan wel weer.

 

Ik had bedacht van alles te doen in deze thuisweken, maar doordat ik toch 3 dagen, waarvan 1 op het werk, aan het juffen ben en de andere 2 dagen het huishouden doe en de kinderen bezig houd, kom ik niet eens toe aan alle dingen die ik op mijn lijstje had. Ik mag ook hier niet over klagen, want ik heb toch wel wat kunnen doen. Later meer hierover 😉

 

Voor nu wens ik jullie een Fijn Paasweekend!

 

Hebben jullie nog plannen of maken jullie het thuis extra gezellig?

 

 

Comments are closed.