De eerste maand van 2021 is inmiddels voorbij. En daarom weer tijd voor een korte terugblik van deze maand. Dit keer een overzicht met leuke en  minder leuke dingen en een terugblik op mijn blogartikelen.

 

Leuke dingen

 

Laten we maar beginnen met de positieve dingen van de maand januari 2021.

 

  • Onze jongste in huis was deze maand jarig. We vierden zijn 7e verjaardag. Ondanks de lockdown is hij toch ontzettend verwend. Cadeautjes bij de deur en van klasgenootjes kreeg hij kaartjes, tekeningen en snoepjes. Onze jarige voelde zich echt jarig.

 

  • Sneeuw. Het was niet veel, maar we hebben toch 2 keer een laagje sneeuw gehad. De eerste keer zeer weinig en de 2e keer wat meer. Dus meteen naar buiten, wandelen en sneeuwpoppen maken. Voor de kinderen was dit toch wel een feestje.

 

  • Mijn nieuwe minibieb. In april 2020 maakte vriendlief een minibieb / kinderzwerfboekstation voor mij. Ik ben dol op boeken en vind zo’n eigen kastje enorm leuk. Er wordt ook veel gebruik van gemaakt. Vriendlief was niet helemaal tevreden en maakte een mooi nieuw kastje.

 

  • Het laatste weekend van deze maand zijn we nog even eropuit geweest. En ja, dat kan in corona tijd. We verbleven 2 nachtjes in Zeeland. Hierover komt nog een blogpost online.

 

Minder leuke dingen

 

  • Helaas kreeg eerst vriendlief corona en daarna raakte ook ik besmet. Dit was geen pretje, maar we zijn inmiddels weer gezond.

 

  • Nog een minder ding, onze schoorsteen vatte vlam. Gelukkig kwamen we hier vrij snel achter en was de brandweer zeer snel ter plaatse. Kort samen gevat; alles met een sisser afgelopen.

 

  • De scholen en winkels die dicht zijn. Tja, dit is en blijft minder fijn. Nu bestaat er wel online bestellen, maar dat is toch anders. En de kinderen missen ook echt wel hun vriendjes en vriendinnen. Zeker nu ze deze maand, door de corona bij onszelf, extra lang moesten binnen blijven.

 

Blog

 

  • Op bloggebied was januari geen slechte maand, maar wel minder dan de maanden ervoor. Ik wil meer schrijven, mijn thema aanpassen, artikelen nalopen, maar helaas komt dat er eigenlijk niet van. Wie weet lukt het me de komende weken een keer…

 

  • Wat kwam er online? De start van januari, hierin liet ik weten wat me wel en niet lukte tijdens de kerstvakantie. Ik had wat plannen van tevoren bedacht.

 

  • Er kwam een artikel online over het spelletje Skip-Bo junior. En nog steeds wordt dit spel geregeld gespeeld.

 

  • Ook deelde ik een lijstje met boeken voor beginnende lezers. En dit was het lijstje van onze zoon. En wat een geluk. De juf heeft deze week een kopie gegeven van een boek over Agent en Boef. Laat dit nu net een boek zijn dat onze zoon op zijn lijstje heeft staan. Er wordt dus met plezier gelezen!

 

  • Daarna liet ik jullie weten, net zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, dat januari voor ons ook iets minder fijns had. Het virus kwam namelijk bij ons thuis. Maar nogmaals, inmiddels weer gezond.

 

We zijn nu bezig met maand 2, februari. Er is al goed nieuws gekomen, de scholen gaan vanaf maandag 8 februari weer open. Dat is al een mooi begin…. Wat de maand ons nog meer gaat brengen? Dat lees je weer op het einde van deze maand….

 

 

 

Comments are closed.