De maand januari is bijna om. We startten de maand eigenlijk positief. Of eigenlijk gingen we gewoon verder waar we in december eindigde. Positief blijven denken, genieten van de kleine dingen en gezond blijven.

De eerste dagen van januari ging dit ook prima en vierden we de 7e verjaardag van onze jongste. Helaas verliep daarna de maand januari minder prettig.

 

Het virus in huis

 

De eerste dagen van januari waren oké. We startten met het thuiswerken, vierden een lockdown verjaardag en genoten van de kleine dingen om ons heen.

Verder hielden we ons keurig aan de regels. Geen afspraakjes, geen groots verjaardagsfeest en verder natuurlijk de afstand, mondkapjes en goed handen wassen. Toch ging het mis….

 

Vriendlief was op het werk in contact geweest met een collega die helaas positief getest was. We dachten er niet zo bij na, want er was zeker 1,5m afstand geweest en het contact was van korte duur.

Totdat vriendlief opeens geen smaak en geur bleek te hebben. Zou het? Inmiddels was het contact met de collega al 8 dagen geleden.

Maar met deze klachten wisten we het eigenlijk wel zeker. Jawel, een positieve corona test.

Voor de rest van ons gezin betekende dit quarantaine. Ik probeerde nog op afstand te leven, maar het mocht niet baten. Een paar dagen later kreeg ik de eerste klachten. En jawel, ook ik kreeg een positieve uitslag.

 

Griep

 

Ik ben iemand die zelden ziek is. Of gewoon een paracetamol en doorgaan. Terwijl vriendlief eigenlijk vrij snel opknapte, voelde ik me toch wel wat minder goed. Een flinke griep kun je het wel noemen. Niks ernstigs gelukkig! En gelukkig ook geen last van kort van adem of mijn longen, maar een pretje was het zeker niet. Het vervelendste was het hoesten. Maar het gekke was, in de nacht had ik hier geen last van. Alleen overdag kwam het hoesten naar voren.

Na ruim een week knapte ik weer op. Doordat eerst vriendlief en daarna ik besmet raakte zijn we toch ruim 2 weken binnen moeten blijven. De kinderen hebben beide geen klachten gehad. Daar zijn we wel blij om.

 

Dus ja, januari startte helaas minder fijn. Daarnaast hadden we ook nog pech in huis. Hier ga ik verder niet op in. Dit probleempje is uiteindelijk met een sisser afgelopen, maar schrikken was het zeker! Het is nu verzekeringswerk. Dus dat komt wel goed.

 

Wat een maand

 

Kortom, januari willen we hier in huis snel vergeten. We gaan ons nu richten op een leuk uitje met ons gezin. Hier vertel ik later meer over. En over een kleine twee weken wordt onze dochter gewoon al 10! Ook voor haar gaan we er een gezellige dag van maken. Net zoals bij onze jongste,  kaartjes/post, slingers, cadeautjes en lekker eten. De oma’s zullen wel een bezoekje brengen, maar voor de rest zal er weinig tot geen bezoek langskomen. Het is niet anders. Zeker nu het advies nog maar 1 persoon is. Ook al hebben we beide corona gehad, we blijven net zoals voorheen ons keurig aan de regels houden. En ondanks dat, zie je maar weer dat je het sneller kan krijgen dan men denkt…

 

Voor jullie: Blijf gezond!!

 

 

Comments are closed.