We zijn inmiddels alweer in 2021. De eerste dagen van januari zijn gestart. Tja, wat kunnen we er over zeggen. We zijn eigenlijk gewoon verder gegaan waar we gebleven waren eind december. We zitten nog midden in de lockdown. Het enige verschil is dat de kerstvakantie voorbij is en we gestart zijn met thuisonderwijs. Vandaag een kleine kletsblog…

 

De Start

 

We zijn bij dag 7 van 2021. De start was voor ons vrij rustig. We vierden oud op nieuw met ons eigen gezin. We maakten het ons gezellig met wat hapjes en een filmpje. Prima avond. Ik denk dat de avond er bij veel gezinnen zo uit zag.

Het nieuwe jaar startten we met een lange wandeling en we mochten van ons zelf nog alle restjes opeten. Want eerlijk is eerlijk, tijdens zo’n lockdown kerstvakantie maak je het jezelf toch wel gezellig door wat lekkere hapjes erbij te nemen,

Dus vanaf maandag 4 januari is het weer voorbij met de pret en letten we weet wat beter op.

 

In de kerstvakantie had ik wat plannen. Niet alles is ons gelukt.

-Ik wilde heel graag met de kinderen samen de lego opnieuw opbouwen. Dat is ons totaal niet gelukt. De kinderen hebben wel fijn gespeeld met de lego. Voor Kerst hadden ze van mijn schoonmoeder beide een doosje lego gekregen. Maar andere dingen opnieuw opbouwen, daar zijn we niet aan toe gekomen.

-Deel 5 van de zeven zussen lezen. Dat is zeker gelukt. Ik had dit deel binnen 4 dagen uit. Ik moet zeggen, tot nu toe het mooiste deel van de serie. Deel 6 moet ik nog lezen, maar ik ben al blij dat deel 5 eindelijk gelezen is.

-Keukenkastjes uitsoppen, uhm hier ben ik wel aan begonnen…. maar heel ver ben ik niet gekomen.

-Wandelen, dit proberen we nog steeds geregeld te doen. Elke dag even naar buiten. Of een fijn stuk wandelen of gewoon even buitenspelen in -de tuin. Zeker nu met de lockdown vind ik het belangrijk om geregeld wat frisse lucht te krijgen.

-Foto’s bestellen, totaal nog niet aan toe gekomen. Of anders gezegd, totaal nog geen zin in gehad, haha.

-Recepten maken uit het kitchenmom kinderkookboek. Dit hebben we gedaan. Ontzettend leuk. De kinderen konden dit zelf. Een leuke bezigheid tijdens de kerstvakantie.

-Filmpje kijken en een thuis bioscoop. Ook dit hebben we gezellig gedaan, samen filmpjes kijken met lekkere hapjes.

-Me-time, ja! Niet te geloven, maar ik heb mezelf verwend. Ofja verwend. Ik heb gebruik gemaakt van een maskertje, lezen, ontspannen. Soms is dat gewoon even nodig. En zelfs een keer alleen een wandeling gemaakt.

-En als laatste stond op de planning stenen schilderen. Ook dit hebben we nog niet gedaan. We hebben wel al stenen gezocht. En dit willen we zeker nog gaan doen. Het probleem was meer dat we even geen goede verf hadden. Met dit vochtige weer gaat anders de verf er meteen af. En dat willen we natuurlijk niet.

 

En verder…

 

Verder gaat hier alles zijn gangetje. We zijn gestart met thuiswerken. De eerste dag weer even puzzelen. Zelf werken en zorgen dat de kinderen aan het werk werden gezet. Onze dochter in groep 6 kan al veel zelfstandig. Onze jongste zit in groep 3 en heeft wat meer hulp nodig. Maar alles is gelukt. Deze week heb ik ook een dagje opvang verzorgd op school. Best heerlijk even een dag op het werk zijn.

 

Helaas hoor ik al geruchten dat de lockdown nog 2 weken verlengd wordt. Even balen, maar we gaan gewoon door. Positief denken, genieten van de kleine dingen om je heen.

Voor nu richten wij ons op de verjaardag van onze jongste, maandag mag hij 7 kaarsjes uitblazen. We vieren verder geen (kinder)feest, maar zorgen natuurlijk wel dat hij een fijne dag krijgt. Ik vermoed dat de oma’s wel even binnen zullen wandelen, maar een groot feestje komt er op dit moment nog niet. De schade halen we later wel in.

 

Op bloggebied heb ik nog geen idee wat online gaat komen. Ik heb natuurlijk wel wat ideetjes, dus wellicht werk ik dat nog even uit. Maar geen vaste planning.

Voor nu dacht ik gewoon rustig te starten in dit nieuwe jaar met een klein kletsblogje.

 

Ik en wij als gezin zijn dit jaar in ieder geval rustig, maar goed gestart. We hopen dat er snel verbetering gaat komen in deze, niet zo leuke tijd rondom corona. Maar zolang we gezond zijn, familie en vrienden hebben, een dak boven ons hoofd en genieten van de kleine dingen gaat het vast en zeker een prima 2021 worden!

 

Tot de volgende blog weer 😀

 

Ben jij het jaar goed gestart?

 

 

Comments are closed.