Nog een weekje en dan start de kerstvakantie in ons land. Van de ene kant kijk ik er naar uit, weer even bijtanken. Zeker na het feit dat ik afgelopen week flink verkouden was (jaja, gelukkig negatief getest), maar wel veel gesnotter en gehoest. En dat kostte energie. Anderzijds, wat gaan we doen in deze vakantie. Want ik vrees dat er nog maatregelen bijkomen…

 

Het is zoals het is.

 

Om het kort te houden, we kunnen er niks aan veranderen. We maken er maar gewoon het beste van. Dit hele jaar is al anders dan anders. Dus ook de kerstvakantie zal er totaal anders uitzien. Als leerkracht heb ik samen met onze twee kinderen vrij. Vriendlief werkt de eerste week en mag daarna nog een week met ons mee genieten.

 

We houden ons qua bezoek eigenlijk goed aan de regels. We spreken alleen met onze vaste vrienden en hun kinderen af. En ook niet met meerdere tegelijk.

Ook Sinterklaas vierden we niet met meerdere personen samen. En kerst zal er eveneens zo uitzien. (Mits het niet veranderd van 3 personen naar minder.)

 

Uitstapjes naar een pretpark, speeltuin of stad deden we eigenlijk al niet meer. De bios wil ik nog graag bezoeken deze kerstvakantie, maar ik denk dat dit na morgen ook niet meer lukt.

 

Maar goed, de kerstvakantie. Hoe kom je die door? Dat spookt toch wel door mijn hoofd. De eerste paar dagen zijn vast heerlijk, maar dan gaat de verveling toe slaan. Niet alleen bij mij, maar ook bij de kinderen.

 

Wat heb ik bedacht…

 

Ik heb voor mezelf dus wel al wat bedacht. Daar komt’ie…

 

  • Lego opbouwen. Op het kleine zoldertje staat de Lego van de kinderen. We hebben ze beloofd om beetje voor beetje weer wat Lego opnieuw op te bouwen. Dat kan dus prima in een thuisblijf vakantie.

 

  • Starten in deel 5 van de boeken serie De zeven zussen. In de vakantie kan ik er eindelijk rustig voor gaan zitten.

 

  • De keukenkastjes eens goed uitsoppen en opnieuw inrichten.

 

  • Veel wandelen. Frisse neus halen is belangrijk. Voor de kinderen ook een manier om even uit te leven. Want ik weet zeker dat zij dit ook nodig hebben.

 

  • Bioscoop thuis. Matrassen beneden, filmpje aan en wat lekkers erbij. Dit deed het in de herfstvakantie erg goed bij de kinderen.

 

  • En me-time. Eindelijk eens mijn maskertjes gebruiken. Dochterlief zal wel mee willen doen.

 

  • Foto’s bestellen. Ik ben nooit verder gekomen dan een boek voor onze dochter tot haar 3e verjaardag en van onze zoon tot zijn eerste verjaardag. Ze worden over een aantal weken 7 jaar en 10 jaar. Ik heb wel nog een boek voor ze met foto’s die ik zo af en toe afdruk. Op die manier hebben ze gelukkig wel foto’s van elk jaar. Dus foto’s afdrukken, heel veel!

 

  • Op www.kitchenmom.nl vind je een ontzettend leuk kinderboek. Vol met heerlijke recepten voor de feestdagen. Ook hier wil ik mee aan de slag.

 

  • Stenen versieren en verstoppen. En natuurlijk er proberen te vinden. Woon je in Limburg? Kijk dan eens op Facebook bij stenen@limburg

 

En ja, zo maken we er het beste van. De dagen vullen met kleine activiteiten. En vooral genieten van ons gezin samen en hopen dat iedereen gezond blijft!

 

We hopen natuurlijk wel dat we kerstavond naar mijn schoonmoeder kunnen gaan. Ook al is dit zonder andere familie, maar in ieder geval wel met haar samen. En 1e kerstdag hoop ik nog samen te kunnen eten met mijn moeder. Laten we duimen dat dat nog mag…

 

zie jij op tegen de kerstvakantie? Ik zeg maar zo… maak er het beste van en blijf gezond! 

 

Comments are closed.