We zijn inmiddels een week verder, een week met maatregelen in ons land en de kinderen thuis. Van tevoren had ik hier al over nagedacht. Wat als… wat kan ik doen? Ik kan je zeggen, ik had veel bedacht, maar daar is weinig van terecht gekomen. Ik ben in ieder geval een moeder / juf die thuis niet met een strak schema werkt. Hoe dit ging? Dat lees je hier…

 

15 maart

 

Ik schreef deze dag een blogartikel over de dingen die ik zou doen tijdens een lockdown. Want in mijn hoofd was ik al bezig met thuis blijven en de kinderen thuisleren.

De eerste dag zag ik strakke schema’s van ouders voorbij komen. Ik ben een moeder die daar thuis niet mee werkt. Ik dacht ik zie het wel, het komt vast goed. En dat is wat er ook gebeurde. De eerste week vloog voorbij…

 

Week 1

 

Maandag werd ik verwacht op mijn werk. Als juf moesten we een aantal zaken bespreken rondom het thuis onderwijs. Onze eigen kinderen hebben deze dag met oma doorgebracht en vooral genoten van het mooie weer. Dag 1 hebben zij dus nog geen schoolwerk gemaakt. Oké, op lezen na, maar dat doen we standaard.

 

Op dinsdag werkte ik thuis aan de administratie en kregen we bericht het schoolwerk van de kinderen op te halen. Ze zijn daarna ook meteen aan de slag gegaan met hun dagtaken. Samen met de jongste een leuk weekpoppetje geknutseld, net zoals op school.

 

De woensdag stond ik ingepland om leerlingen op te vangen Dit deed ik samen met een collega en er waren 3 leerlingen op school. Onze eigen kinderen werden door Omi opgevangen. In de middag ben ik thuis met ze aan de slag gegaan. Voor de jongste, groep 2, had ik nog wat werkjes vanuit mijn eigen school meegenomen.

 

Donderdag. Een vriendin die in het ziekenhuis werkt had opvang nodig. Haar oudste zoontje is bij ons gekomen. Jaja, dit stond op mijn lijstje van “Wat kan ik doen”. Ik was blij dat ik haar kon helpen. Met zijn drietjes hebben de kinderen gespeeld. Rond 10.15 zorgde ik voor “pauze” met wat fruit. Ik kon tussendoor iets van mijn lijstje doen, de voorraadkast opruimen.

Rond 12:00 werd hij weer opgehaald en zijn wij gaan lunchen. Meteen na de lunch een wandeling gemaakt. En daarna huiswerk. Rond 15.15 was het weer tijd voor wat te drinken en lekkers.

 

Vrijdag. Ook dit is een standaard vrije dag van mij. Geen strakke planning bij ons in huis maar wel wat richtlijnen. Zoals 10.15 fruit pauze, 12:00 lunch en 15.15 wat lekkers. Uhm ja, tussendoor werd wel een keer een extra snoepje gepakt, maar dat mag best. Ik vind dat ze het prima doen, thuiswerk maken. Beide een hele week zonder mopperen. Samen met de oudste, groep 5 alles nagekeken en verbeterd indien nodig.

 

Op vrijdag bedacht ik me wel dat het handig zou zijn om een activiteiten lijstje te maken. Deze week ging echt wel goed, maar mochten ze zich gaan vervelen hebben ze een lijstje met wat ze kunnen doen. De oudste een geschreven lijstje en de jongste een lijstje met picto’s.

Hier hebben ze vandaag al gebruikt van gemaakt. Niet echt uit verveling, maar meer omdat ze het leuk vinden om aan te kruisen wat ze allemaal gedaan hebben. Er staat namelijk ook 1 uur huiswerk ochtend en 1 uur huiswerk middag op en verplicht even buiten spelen. Nu is dat laatste bij ons geen probleem. De kinderen gaan uit zichzelf al geregeld naar buiten. Maar we hebben dan ook geluk met het weer…

 

Mijn lijstje

 

De eerste week vloog dus voorbij, voornamelijk ook omdat ik nog 2 dagen gewoon op mijn werk was. Deze week zal ietwat anders verlopen. Maar ook voor nu, geen strak schema.

De weekenden zijn overigens huiswerk vrij. Ik ben zelf toen aan de slag gegaan met wat punten op mijn lijstje. Zo ben ik begonnen in een boek. Uhm, wel een ander boek dan mijn leeslijst, maar goed. En verder heb ik de kinderkasten al opgeruimd en naar hun lente/zomer kleding van afgelopen jaar gekeken, de voorraadkast had ik donderdag al gedaan dus toch wat kunnen doen van mijn voorgenomen punten.

 

Maar alles loopt anders dan anders, wellicht dat hierdoor niet alles gaat lukken van wat ik van tevoren bedacht had. We leven een beetje van dag tot dag en we blijven positief denken!

Lichtpuntje voor mezelf. Ik heb afgelopen week al veel gewandeld. Voor de kinderen even fijn om buiten te zijn. Zij op de fiets en wij lopend. Ook met de fiets een boodschapje gedaan en een thuis work-out. Ik merk dat beweging me op dit moment goed doet.

 

Hoe gaat het bij jullie? Werken jullie met een druk schema?

 

 

 

Comments are closed.