De DM in Duitsland is een winkel waar wij toch wel 1x per 3 maanden naar toe gaan. We nemen dan een voorraadje mee. De meeste producten zijn daar toch wel goedkoper. Qua afstand is het voor ons prima te doen. En vaak combineren we het met een bezoekje aan de Real. Een grote supermarkt.

 

DM prijzen vergelijken

 

Wij gingen een paar jaar geleden voor de eerste keer naar de DM. We hoorden er veel over en dachten, laten we ook eens gaan. Ik maakte in oktober 2018 een shoplog en vergeleek de prijzen. Afgelopen week brachten we wederom een bezoekje bij de DM. We kochten wat minder deze keer, maar toch wil ik graag nogmaals met jullie de prijzen vergelijken.

Is het nog steeds goedkoper dan de Nederlandse drogisterijen?

 

  • Huismerk: Balea is het huismerk van de DM. De producten zijn naar mijn mening prima. Wij gebruiken hier de shampoo en douche producten van. Deze producten kosten 0,55 eurocent. De producten van het kruidvat merk kosten rond de 0.89 eurocent. Ik twijfel even over de grote van de fles. Maar veel verschil zal er niet inzitten.

 

  • Garnier AS Kids factor 50 en 200 ml. We betaalden bij de DM hiervoor 9,45. Onze dochter gebruikt deze zonnebrand omdat ze allergisch is voor vele anderen. Bij het kruidvat betaal je hiervoor 19,45. Een behoorlijk groot verschil. Gelukkig is deze in de Nederlands drogisterijen wel geregeld in de aanbieding.

 

  • Nivea Sun spray factor 50 en 200 ml. Bij de DM betaalden we 8.95. In de Nederlandse drogisterijen betaal je er tussen de 9,00 en 10,00 voor. Het prijs verschil is dus minimaal.

 

  • Fa kids. Een shampoo die ik handig vind. Het is 2 in 1. Ideaal voor het douche na de zwemles en voor bij de camping. Je hoeft dan maar 1 fles mee te nemen i.p.v. twee. We betaalden 1,45 bij DM. De gemiddelde prijs die ik hier tegenkwam is rond de 2,00.

 

  • Oral-B tandenborstel Pulsar. Wij betaalden 3,45. In Nederland kosten ze rond de 5.75.

 

  • Sensodyne ZC Multic 75ml. Deze kost bij de DM 2,85. De prijzen in Nederland liggen wat hoger. Tussen de 3,00 en 5,00 euro. Ik vind de prijzen wel heel verschillend, een zoektocht is zeker de moeite waard bij deze tandpasta.

 

  • Garnier haar crème kleuring. Ik betaalde 3,45. Bij bol.com betaal je er rond de 5,50 voor.

 

De moeite waard?

 

Voor ons is de DM een kleine afstand en vind ik het zeker de moeite waard om er eens per 3 maanden naar toe te gaan. De prijzen liggen gemiddeld toch wat lager. En we kopen dan meestal een grote voorraad.

We kopen echter nog meer dan de bovenstaande producten. Vaak neem ik nog wasverzachter, scheermesjes en flesjes parfum mee. En producten die we minder vaak gebruiken zoals voetencrème, bodylotion of make-up spulletjes.

 

Ga jij wel eens naar de DM? Heb je ook favoriete producten?

 

Comments are closed.