De Dm is een drogisterij in Duitsland. Wij gaan er zo’n 4x per jaar naar toe. Ze hebben er fijne producten voor leuke prijzen. We kopen dan meestal een voorraadje. Vandaag laat ik nog eens zien wat wij kochten en vergelijk ik de prijzen.

DM prijsverschil

Voor ons, wonend in Limburg, ligt er een DM in de buurt. We combineren dit vaak met nog wat boodschappen bij de Real of lopen de winkelstraat even door. Dit is in Heinsberg, net over de grens bij Roermond. Hier zijn overigens ook veel terrasjes en eetgelegenheden.

De eerste keer dat wij naar de DM gingen liet ik een shoplog zien en vergeleek wat prijzen.

Ook dit keer laat ik zien wat wij kochten en zet de prijzen erbij. Tot nu toe ben ik erg tevreden over de producten van de DM. Alleen de haarverf, die ik liet zien in shoplog 1, koop ik niet meer. Deze was erg goedkoop, qua kleur prima, maar ik kreeg er ontzettende jeuk van.

Shoplog

We kopen standaard de douche crème. shampoo en crèmespoeling van het DM huismerk, Balea. Deze flessen kosten 0,55 eurocent. Het eigen merk van kruidvat kost 0,89 eurocent. Een klein beetje duurder, maar ik geloof dat deze flessen ook een klein beetje groter zijn.

Al betaalden wij voor een zelfde 500 ml fles family shampoo 0,65 eurocent van het DM huismerk. In verhouding dus toch iets goedkoper.
Vriendlief koopt zijn deo van Dove ook bij de DM. Hiervoor betaalt hij 1,45. In Nederland verschilt de prijs nogal per winkel. Maar je bent gemiddeld al snel rond de 2,00 of meer kwijt. Dus wat dat betreft is DM goedkoper.

Verder neemt vriendlief de 3-1 shampoo nog mee en deze kosten ook 0,55 eurocent.

De kinderen mogen ook altijd shampoo uitzoeken. Dit keer kozen ze voor een fles die we nog niet eerder hebben geprobeerd. Voor onze dochter een 3-1 fles en de kleine man een 2-1 fles. Ze waren 1,75 per stuk. De haarspray is voor onze dochter haar knopen in het haar. Ik betaalde hiervoor 1,45.

De shampoo van de kinderen zal in prijs weinig verschil maken. De anti klit spray is duidelijk wel een verschil. Voor het huismerk van Kruidvat, ook 150 ml betaal je 1,99. En in bij Dm dus 1,45.
We namen nog twee tubes sensodyne tandpasta mee. Hiervoor betaalden we 2,85. De kinderpaste, een hele fijne volgens de kinderen kostte 0,75 eurocent. En de flos sticks waren 1,95

In Nederland betaal je voor de tandpasta van sensodyne al snel 3,75. Dus bijna een euro verschil. Best veel eigenlijk. Zelfs mijn tandarts raadde me aan om naar Duitsland te gaan om deze tandpasta te kopen.

We namen ook nog een Oral-B tandenborstel Puslar mee. In Nederland betaal je 6,49 en bij de DM maar 3,45.
Als laatste kochten we parfum. Dit was eigenlijk de eerste keer dat we flesjes parfum in ons winkelwagentje deden.

Ik nam een klein flesje mee voor maar 2,95. Een fijn geurtje en handig flesje om mee te nemen.

Ook nam ik br.Banani Dangerous mee, 20 ml. Ik had geen idee van de prijzen in Nederland, maar ik heb een juiste keuze gemaakt. Ik betaalde 8,95. Bij kruidvat koop je dit zelfde flesje voor 16,95. Wederom een enorm verschil.

Vriendlief nam nog Jaguar Classis Blacj 100 ml mee voor 17,95. In Nederland betaal je hier ongeveer hetzelfde voor.

Tevreden?
Ja hoor, zoals ik al schreef zijn wij tevreden over de DM en ook over de prijzen. Over het algemeen betaal je dus minder. Natuurlijk kochten we een grote voorraad en is dat wat je op de foto’s ziet, niet alles 😉

Kom jij wel eens bij de DM?

 

 

Comments are closed.