Een jaar geleden liep ik met de gedachte mijn baan in het speciaal onderwijs op te zeggen. Een vast contract en een stichting waar ik al 6,5 jaar werkzaam was. Ik solliciteerde en kreeg iets aangeboden in het regulier onderwijs, niet wat ik meteen wilde, maar wel leuk. Welke keuze maak je dan? Ik heb er destijds goed over nagedacht en nog steeds tevreden.

 

Dag speciaal onderwijs

 

Ik heb jullie in een blog laten weten waarom ik het speciaal onderwijs gedag ging zeggen. Ik koos voor een nieuwe uitdaging. En eerlijk is eerlijk, tot de dag van vandaag mis ik het cluster 4 onderwijs niet. Begrijp me niet verkeerd, ik heb er met plezier gewerkt en veel geleerd. Maar de tijd liet weten dat dit onderwijs niet meer bij mij paste.

 

Ik solliciteerde op een vacature. Vanuit deze vacature boden ze me een jaarcontract met een vaste vervanging. Prima dus om mee te starten.

 

Welkom regulier onderwijs 

 

Ook deelde ik al een blog met jullie over mijn ervaring. Dat ik blij was en ben met mijn gemaakte keuze. Ik zei mijn vaste contract ervoor op. Dat is natuurlijk wel een stap. Anderzijds, werk genoeg in het onderwijs. In ieder geval als invaller, flex werker. Dit houdt wel in dat je flexibel moet zijn, geen vaste groep hebt. En dus invalt op verschillende scholen.

 

Maar zoals jullie konden lezen, was dit voor mij niet zo gepland. Ik heb het eerste half jaar met plezier les gegeven aan groep 5/6 en daarna kreeg ik een ander voorstel. Binnen de stichting en cluster scholen ging ik van groot naar klein. Ik werk op dit moment dus in groep 0/1. En wat is dat genieten. En nee, ook hier is er uitdaging en genoeg te leren.

 

Yes!

 

Gelukkig ben ik een vrij flexibel, spontaan en makkelijk persoon. Want in een jaar tijd heb ik op twee scholen gewerkt. En daarna? Ik zou het wel zien. In april werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Dit was met vier personen. Het voelde wederom als een soort sollicitatie. Ik kreeg positieve feedback vanuit mijn twee werkplekken. En… ik kreeg te horen dat ik voor een ft van 0,6 (dit is 3 dagen) een vast contract kreeg. En dit voelt zo fijn. Dus ik heb echt de juiste keuze gemaakt en mijn gevoel gevolgd.

 

Ik heb voor komend schooljaar mijn nieuwe werkplek al te horen gekregen. Ik start vanaf januari 2020, net zoals ik nu doe, een instroomgroep. Zo ontzettend leuk. De verdere invulling krijg ik nog. Maar mijn vaste contract heb ik binnen en al per post ontvangen.

 

Oke, wel weer een wisseling van school. Maar och, ik ben blij met mijn werk in het regulier onderwijs. Ik ben weer een vrolijke, enthousiaste, leergierige juf. Dat betekent voor mij meer dan een juf die afgelopen jaar vol twijfels zat. Twijfels of ik nog wel thuis hoorde in het cluster 4 onderwijs. Hierdoor zit je minder lekker in je vel, zowel op je werk als thuis.

 

En lieve lezers, ik ga jullie natuurlijk op de hoogte houden van mijn nieuwe werkplek. Ook wil ik meer met jullie gaan delen over de leuke ervaringen als juf. Uhm ja, en soms de minder leuke ervaringen. Maar dat zijn er gelukkig zeer weinig!

 

 

 

 

 

Comments are closed.