In Limburg zijn er al bijna 2 weken school voorbij. Dus ook twee weken werken voor mij. En wat vind ik het heerlijk om te werken. Niet alleen omdat er dan weer ritme in huis is, maar ook omdat ik gewoon de juf kan zijn. De juf die les geeft en geen politie agent speelt.

 

Onderwijs
Ik liet net voor de zomervakantie weten dat ik een nieuwe baan heb. Dat ik mijn vaste contract opzegde voor een baan binnen het regulier onderwijs. Ik heb er al twee juf weken op zitten in groep 5/6. En ik sta helemaal achter mijn gemaakte keuze. Ik heb nu een jaarcontract en dat is prima. De kans is groot dat ik daarna weer een jaarcontract krijg en zelfs een kleine kans op een vast contract.

De 6,5 jaar binnen het speciaal onderwijs waren zeker leuk en leerzaam, maar het laatste jaar voelde ik dat dit niet meer de juiste plek voor mij was.

En ja, zeker zijn er verschillen binnen het speciaal en regulier onderwijs. En natuurlijk moet ik weer even wennen aan een klas vol 26 leerlingen. Maar wat is dit fijn.

 

Nu wil ik het speciaal ouderwijs niet in een kwaad daglicht zetten hoor. Want deze scholen zijn zeker heel goed. En kinderen met extra zorg zitten hier goed op z’n plek. En de voldoening die je in het speciaal onderwijs krijgt, omdat je kinderen (kleine) stapjes vooruit ziet maken is echt top.

Alleen de school waar ik het laatste jaar werkte paste totaal niet bij me. Het team, ik voelde me er helaas niet helemaal thuis, bepaalde manieren van werken pasten ook niet bij mij als persoon. Daarnaast was het ook in een minder fijne buurt. Waardoor ouders zich geregeld lieten zien en niet op een positieve manier.
Juf!

En ja, nu sta ik weer 3 dagen voor de klas. En dan bedoel ik echt les te geven, grapjes met leerlingen te maken, leuke dingen tussendoor doen en weer de creatieve juf uit te hangen. Dingen die ik gewoon enorm gemist heb. Ik heb weer zin om te werken met alle vergaderingen en oudergesprekken erbij.

 

Ik ben dit schooljaar goed gestart en daar ben ik blij om. Een gezellige klas met hier en daar een leerling met extra aandacht. Maar dit komt allemaal goed. Oké, iets meer nakijkwerk met 26 leerlingen i.p.v. 12, iets meer werk tijdens knutsellessen. Hier kwam ik vorige week al achter. Bij de vliegers gebruikte ik verf. Dus meer bakjes vullen en meer opruimen. Maar ik bleef relax, ademde in en uit en dacht “Het komt goed.” En dat kwam het. 26 lieve leerlingen die rustig wachtte tot ik alles uitdeelde, me mee hielpen met opruimen. En dan mis ik de 12 leerlingen die ik had, eventjes niet. De leerlingen die schreeuwde want ze moesten wachten, de leerlingen die met de verf al in elkaars haren zaten en daarna totaal geen zin in opruimen hadden.

En nee, ik klaag niet. Ook dit was prima en was ik aan gewend als juf. Maar voor nu, is voor mij speciaal onderwijs even verleden tijd….

 

Op naar een gezellig schooljaar in groep 5/6 🙂

 

Comments are closed.