Ik werk gewoon al 10 jaar als juf. En nog steeds vind ik dit heerlijk om te doen. De afgelopen jaren heb ik wel wat wisselingen mee gemaakt. En die wisselingen zijn nog niet voorbij. Want na de kerstvakantie vind er weer een verandering voor mij plaats.

 

Wisseling binnen het speciaal onderwijs
Ik liet jullie eind schooljaar 2016/2017 weten dat er een verandering plaats ging vinden. Ik werkte toen al een aantal jaren binnen het speciaal onderwijs. Ik maakte toen de keuze om voor 3 dagen naar een andere locatie binnen dezelfde stichting , waar ik immers een vast contract had, te gaan. Ik heb hier veel geleerd op het VSO. Dit was een fijne plek. Helaas vond ik de plek binnen het SO niet fijn. Ik kwam tot de conclusie dat ik binnen het speciaal onderwijs niet meer thuis hoorde.

 

Van speciaal naar regulier

Ik solliciteerde en wat een geluk. Een jaar later, eind schooljaar 2017/2018, maakte ik weer bekend dat ik een nieuwe werkplek zou gaan verkennen. Namelijk terug naar het regulier onderwijs. Ik moest hier wel mijn vaste contract voor opzeggen, maar dat is nu eenmaal een keuze die je maakt. En tot op vandaag, ben ik blij met deze keuze. Ik beleef weer ontzettend plezier in mijn werk. Het echte lesgeven en tijd voor plezier is er binnen het regulier onderwijs. Na een paar weken gaf ik dan ook een korte update over mijn beleving.

 

Na de kerstvakantie toch een verandering!

Echter was er een kleine maar. Ik heb natuurlijk een jaarcontract voor 3 dagen dus dat zit wel goed. Ik ben gestart in groep 5/6 en dit zou tot aan de kerstvakantie zijn. En ja die nadert al bijna, nog maar 2,5 week. Een andere juf gaat dan gedeeltelijk groep 5/6 overnemen. De bedoeling was dat ik wel werkzaam zou blijven op deze school. Ofwel in een andere klas ofwel ergens ter ondersteuning.

Maar bij een clusterschool bleek er een extra groep bij te komen. En daar zochten ze een leerkracht voor. Tot het einde van het schooljaar in groep 0-1. En daarvoor hebben ze mij gevraagd. Ontzettend leuk. Zo krijg ik toch weer samen met een collega de verantwoording over mijn eigen groep.

Natuurlijk was ik graag op de school gebleven waar ik nu werk, maar dan had ik wisselende groepen. Dus is dit toch prettiger. “Rust” tot einde schooljaar. Wel weer even schakelen naar nieuwe collega’s. Maar ik ben geen moeilijk persoon op dat gebied. Daarnaast werkt de school waar ik nu werk en de school waar ik ga werken, nauw samen. Ze liggen ook op een afstand van 5 minuten.

 

Het zijn natuurlijk de laatste jaren wel veel veranderingen, maar ook wel positief. En zolang ik met plezier werk en kan werken, vind ik dit geen probleem. Voor nu word ik weer even een echte kleuterjuf!

En hopelijk krijg ik eind schooljaar goed bericht. Dat ik binnen deze stichting mag blijven werken. Dat er dan misschien al 1 of 2 vaste dagen op contract worden gezet. Maar dat zien we dan wel weer….

Eerst geniet ik nog de laatste weken in mijn groep 5/6 en daarna richt ik me volledig op groep 0-1, kinderen van 4 en 5 jaar.

 

Heb jij ook wel eens werk wisseling mee gemaakt of voor iets anders gekozen?

 

Comments are closed.