Vandaag is in Limburg de zomervakantie gestart. En ja, ook voor mij als juf. Heerlijk, bijna 6 weken zomervakantie. Het echte gevoel van vakantie moet nog komen, maar vanmiddag hebben we al geborreld met collega’s en nam ik afscheid van mijn huidige school.

 

Nieuwe uitdaging
Vandaag was mijn laatste dag op mijn huidige school. Na de zomervakantie start ik op een nieuwe werkplek oftewel nieuwe school. Ik heb een vast contract en binnen de stichting ga ik schuiven. Ik blijf nog steeds in de buurt werken en ook nog steeds binnen het cluster 4 onderwijs.

Cluster 4 onderwijs is voor kinderen met extra ondersteuning, veelal op gedragsgebied. Ontzettend leuk, uitdagend en soms ook wel zwaar werk. Maar zo trots en fijn gevoel wanneer je leerlingen vooruit ziet gaan.

 

Binnen de school waar ik nu werkte was een terugloop van leerlingen en moesten er een aantal leerkrachten gaan schuiven.

Bij een andere school was een plekje vrij, precies voor de dagen die ik graag wilde, namelijk 3 dagen oftewel een werktijdfactor van 0,6fte. Ideaal dus want zoals je vorig jaar kon lezen kreeg ik een vast contract voor 2 dagen. Gelukkig kreeg ik vanaf november wel een 3e dag erbij, maar dit was maar t/m vandaag.

Maar doordat ik nu wissel van werkplek / school krijg ik mijn 3e dag op mijn vaste contract erbij. Daarnaast wisselde ik ook graag, omdat de kans anders erg groot zou zijn dat ik naar een werkplek moest verder van huis. Of in ieder geval met een reistijd tussen de 30-45 minuten. Met 2 jonge kinderen geen ideaal plaatje dus. Nu heb ik een reistijd van 15 minuten.

 

In het begin heb ik nog getwijfeld want er was wel een kleine maar. Ik werk nu binnen het so (basisonderwijs) en de plek die vrij kwam was voor het vso (voortgezet onderwijs) Ik riep altijd dat ik dit liever niet wilde, maar met goed nadenken en gericht op de toekomst ben ik blij met mijn keuze. Ik ben uiteraard eerst gaan kijken bij het vso en ook gesprekken gehad. Hierbij had ik wel een goed gevoel.

 

So en vso
En nu kan ik verklappen dat ik gewoon binnen het so kan blijven werken, maar ook ga kennis maken met het vso. Een mooie nieuwe uitdaging. Dit kan, omdat deze scholen samen binnen 1 gebouw vallen en binnen het so ook nog plek vrij was voor 2 dagen. In overleg is deze keuze gemaakt en ik ben er tevreden mee. Nu eerst een aantal weken vakantie en daarna start ik met mijn nieuwe uitdaging. Voornamelijk het vso. Hier ga ik 1 dag werken bij 3e jaars leerlingen richting arbeid. Zeker spannend dus. En de overigen dagen zoals ik al schreef in groep 5/6 van het so.

 

Natuurlijk ga ik wel een aantal collega’s missen. Maar ik heb een fijn afscheidsfeestje gehad en gisteren door mijn groep 7a nog verwend met een eigen gemaakte taart.

En ik weet zeker dat ik snel genoeg ook weer nieuwe fijne collega’s krijg op mijn nieuwe werkplek. Maar eerst… VAKANTIE :

 

 

 

Comments are closed.