Elke week weer iets verzinnen om te eten. En vaak komen gerechten wekelijks terug. Soms met wat variatie maar meestal kom ik uit op stamppotten, aardappelen met vlees en groente of pasta/rijst. Een tijdje geleden deed ik de boodschappen en zag ik een Turks brood liggen. Ik legde het mijn winkelwagentje met de gedachte, dit is weer eens iets anders.

Turks brood met gehakt

Via pinterest ging ik op zoek naar recepten. Ik kwam uit bij een recept met pittig gehakt. Het zag er lekker uit en makkelijk te maken. We pasten het een beetje aan en maakte een eigen variatie.

-Benodigdheden

500 gram gehakt

zakje pittige kruiden (voor gehakt)

paprika

mais

ui

knoflook

ketjap

sla

beetje bloem en je kan er natuurlijk kruiden naar smaak toevoegen.

Zoals ik al zei, eenvoudig. Gehakt aanbraden en vervolgens alles toevoegen en braden maar.  De ketjap naar smaak en eventueel kruiden ook. Met de bloem kun je het een beetje mengen. Dat het iets vaster wordt en makkelijker tussen je Turks brood is te doen om te eten.

Turks brood in de oven, sla erop, gehakt mengsel ertussen en eten maar. Ik moet bekennen dat Turks brood heerlijk is. Lekker vers. En ik kan je verklappen dat we het binnenkort weer eten, maar dan met iets anders. Want ik heb inmiddels nog meer lekkere recepten gekregen.

Recepten Turks Brood:

–Turks brood pizza met gegrilde groente

–Bolognesebrood met mozarella

–Turks brood met scrambled tofu

–Turkse sandwich

–Brood met gegrilde groenten en kruidenkaas

–Wentelteefjes van Turks brood

–Gevuld Turks brood

 

Wat lijkt jour lekker van deze recepten?

 

Comments are closed.