De feestdagen komen eraan. En dit is toch wel een reden om nieuwe kleren te kopen. Dit was vroeger altijd al bij ons thuis. Voor Kerstmis kregen we nieuwe kleren. En ook nu vind ik het leuk om de kinderen iets nieuws te kopen.

Kerst kleding
Voor Kerstmis is het leuk om iets nieuws te dragen. Deze dagen breng je toch vaak met familie door en dan zijn nieuwe kleren gewoon leuk.

De laatste jaren heb ik niet altijd voor mezelf nieuwe kleren gekocht, maar dit jaar wilde ik toch ook echt iets nieuws. Dit deel ik op een ander moment nog met jullie.

Vandaag deel ik de kerstkleren voor onze kinderen.

Sjiek, fout kersttrui of….
Je ziet steeds meer foute kersttruien in de winkels. Stiekem vind ik ze best wel grappig. Ik heb er ook al een aantal in mijn handen gehad, maar telkens leg ik ze weer terug. Voor mijn gevoel draag je deze truien echt alleen met kerst en dat vind ik dan weer zonde.

Dan hangen de winkels nog vol met blouses, (gala) jurken en glitter en glammer. Ook leuk, maar niet geheel passend bij ons al gezin. We staan er natuurlijk graag netjes op, maar om met kerst nu helemaal gekleed te gaan, nee, mij niet gezien.

Zeker voor onze 4 jarige houd ik niet van stropdassen, witte blouse of gilet. Het is een heerlijk, levend kereltje. Zulke nette kleding past hier gewoon niet bij.

Onze dochter is daarentegen wel van de glitters en rokjes. En er zijn genoeg leuke dingen te vinden voor een 6 jarige die daar wel van houdt. En dan niet super sjiek, maar gewoon passend bij deze leeftijd. En dat vind ik dan ook wel leuk.

Conclusie: gewoon lekker zittende kleren, netjes, maar toch “gewoontjes”. Ja dat past bij ons als gezin.

Wat ik kocht.

Voor onze bijna 4 jarige kocht ik daarom ook gewoon een mooie trui met broek. Wel een andere kleur broek dan spijkerblauw.

Bij C&A vond ik een mooie, blauwe trui. lekker warm, netjes en stoer tegelijk. Deze trui kostte 12,90. De trui heeft wel een soort van kraag/boord waardoor hij net wat netter overkomt dan een longsleeve. Bij Wibra kwam ik voor 9,99 een bijpassende broek tegen. Een rood/bruin kleurige broek. Deze kleur komt weer terug in de trui.  Op de foto helaas niet heel goed te zien.

Dochterlief wil natuurlijk wel een echte kerst oufit. Omi (schoonmoeder) had voor haar al een rokje gekocht, zwart met sterren. Deze is niet te zien op de foto. Wij zochten er samen iets bij.

Bij Wibra voor 2,99 een zwart shirt met zilveren sterren en tekst. Bij zeeman voor 3,99 een zwarte legging met glitters.

En als laatste nog een zilver glitter vestje. Hier kan ze een zwart shirtje onder dragen. Dit vestje kochten we bij prijzenmepper voor 3,25. Prijzenmepper heeft producten en kleding van Kruidvat. Hier komt het vestje dus oorspronkelijk vandaan.

De kinderen hebben beide dus, voor een leuk prijsje, nieuwe kleren voor Kerstmis. Natuurlijk ga ik nog (proberen) een leuke foto te maken wanneer ze de kleding dragen.

Draag jij iets speciaals met Kerstmis?

 


Comments are closed.