Kinderkleding kopen is gewoon leuk. Ontken het maar eens als moeder. Geregeld lees ik ook berichten dat moeders naar de stad gaan voor zichzelf, maar toch thuis komen met kinderkleding. En dat is voor mij ook herkenbaar. Er zit altijd wel iets bij voor onze dame of heer. Al zijn het maar sokken of een pyjama.

 

Merkkleding

 

Er is veel merkkleding te krijgen voor kinderen. Persoonlijk vind ik niet alle merken even leuk, maar z8, name-it (overigens zeer betaalbaar) of bijvoorbeeld Nono en Flo vind ik leuke merken. Er hangen bij de meeste merken ook wel behoorlijke prijskaartjes aan vast. Althans ik ga voor mijn 5 jarige dochter geen 50 euro voor een jurkje betalen. Ze is nu gestart in groep 2, waar ze nog geregeld over de grond kruipen, kleien en verven. Dan doe ik liever geen al te dure kleding aan.

Meestal wacht ik dan tot er sale is. Zo scoor ik toch leuke merken en vind ik het minder erg wanneer er een kloddertje verf opkomt. Of via bepaalde facebook groepen kun je ook leuke merkkleding scoren.

Natuurlijk, bij een speciale gelegenheid, koop ik ook wel eens een duurder merk dat niet in de sale is. Af en toe mag dat best.

Maar om nu een hele collectie kleren te kopen met alleen maar merken of van hetzelfde merk gaat mij persoonlijk te ver. Want tegenwoordig zijn er ook erg leuke kleren zonder merk te verkrijgen.

 

Budgetkleding

 

Bij Wibra en Zeeman kun je al ontzettend leuke kleren krijgen. Ik loop er geregeld even binnen. Maar laatst kocht ik bij de Lidl bijvoorbeeld deze kleren. En ik moet zeggen de kleding van Lidl blijft mooi in de was. En de pasvorm is meestal ook in orde.

 

Voor dochterlief:

 

Een roze sweatvest 6,99

Donkerblauwe legging met gekleurde sterretjes 2,99

Roze broek 4,99

Grijs jurkje met stippen 4,99

 

Dat is toch geen geld eigenlijk. En het staat haar ontzettend leuk.
Voor zoonlief kocht ik iets minder. Alleen een rood sweatvest. Hij zit een beetje in een tussenmaat en dat was niet handig met de maten van de Lidl, waardoor de kleding niet goed paste.

 

Ook mijn moeder kocht budgetproof kinderkleding. Ze ging naar Duitsland winkelen en nam er een leuk setje voor dochterlief mee. Ook nog voor de kleine man een dino shirt voor een paar euro, maar daar heb ik even geen foto van.

 

 

 

Een spijkerbroekje met riempje en een bloemenrandje bij de zakken voor 6,99

Een roze pluizig hesje. Niet alleen leuk bij deze spijkerbroek, maar ook bijvoorbeeld over een jurkje.

Daarnaast vind ik het ook altijd leuk wanneer de kasten lekker vol hangen van de kinderen. En met budget kleding gaat dat ook weer beter dan met dure merken. Het hesje kostte 4.99

 

Ik koop wel altijd merk schoenen voor de kinderen. Voor dochterlief ben je dan al snel tussen de 75euro en 100euro kwijt. Maar ze heeft een lange, smalle voet, waardoor ik graag een betere schoen kies. Ook de kleine man heeft meestal wel een duurder schoentje.

Maar kleding, ja dat koop ik ook graag budgetproof. Zolang ze er maar verzorgd bijlopen ben ik tevreden.

 

Koop jij budget – of merkkleding?

 

 

Comments are closed.