Vorig jaar werd onze dame 5 jaar. Ze vierde toen haar 1e kinderfeestje. We kozen voor een prinsessenthema. De feestjes die volgde, van vriendinnetjes, waren geregeld in dit zelfde thema. Voor meiden van deze leeftijd natuurlijk ook erg leuk. Dit jaar had ze een heksenfeestje, beauty feestje, feestje buiten de deur (vond ze geweldig) en een feestje waar prinses Elsa op bezoek kwam. Allemaal gezellige feestjes.

 

Dit jaar werd ze 6 jaar. Weer tijd voor een kinderfeestje. Ik heb nagedacht over een thema, want dan is nu eenmaal leuk. Ik kwam er alleen niet uit. In eerste instantie wilde ik een high tea thema, uitnodigingen in dit thema, knutselen en spelletjes. Maar uiteindelijk koos ik, samen met dochterlief, voor geen thema.

 

Wat deden wij op haar kinderfeestje?

 

De vriendinnetjes kwamen rond de klok van 2 uur. Eerst hebben we samen wat gedronken en cake gegeten. Daarna werden de cadeautjes uitgepakt. Ze is goed verwend en kreeg erg leuke cadeautjes.

 

We zijn als eerste begonnen met iets te knutselen. Iets dat ik al in de planning had bij het high tea thema. We maakte een etagère. De meiden mochten de etagère verven en versieren met glitters en stickertjes.

 

Als tweede gingen we koekjes bakken. Op een etagère hoort nu eenmaal iets lekkers. Papa had het deeg gemaakt en iedereen kreeg een eigen bolletje. Met wat leuke vormpjes gingen ze aan de slag. Het afbakken nam wat tijd in beslag( de taak van papa), maar de meiden waren wel allemaal enthousiast en trots op hun koekjes.

 

Nadat ik alles opgeruimd had en de meiden even gespeeld hadden startten we met het ballonnenspel. Ik had een aantal ballonnen opgeblazen en in de ballonnen een kaartje gestopt met de naam van een spelletje erin. De meiden die durfde, mochten om de beurt een ballon stuk maken. De spelletjes die we gespeeld hebben:

 

  • Pittenspel: ze mochten met 6 pitten zakjes werpen. De bedoeling was dat ze in het gat gooiden

 

  • Kegelspel: met een bal proberen de kegels om te rollen

 

  • Stoelendans: buiten met hoepels hebben we stoelendans gespeeld

 

  • Blinddoek: met een blinddoek moesten ze proberen de neus (wortel) van de sneeuwman op te plakken

 

  • Balletje gooien: met 3 balletjes proberen in de grote bekers te gooien

 

  • Dobbelsteen spel: bij 2 en 6 op de dobbelsteen mochten ze de hekenhoed opzetten en chipjes gaan eten. De chipjes moesten wel 1 voor 1 gepakt worden en eerst netjes de mond leeg eten.

 

Voor je het weet is de tijd voorbij. De dames hebben nog wat gekleurd en gespeeld. Ondertussen maakte ik de tafel klaar voor het avondeten. Frietjes natuurlijk. Lekker gegeten en alle meiden werden rond de klok van 18:00 weer naar huis gebracht.

 

Een feestje zonder thema, maar een ontzettend gezellige dag. Onze dame heeft in ieder geval genoten.

 

Hebben jullie al eens een kinderfeestje gevierd? En wat deden jullie toen?

 

Comments are closed.