Vroeger speelde ik graag spelletjes en nog steeds vind ik het leuk. Samen met dochterlief speel ik dan ook geregeld een spelletje. Aangezien de december maand eraan komt en ouders vaak op zoek zijn naar leuke spelletjes, ga ik een aantal van onze favoriete spelletjes met jullie delen.
Wie weet heb je er iets aan.

Buurman & Buurman

Dit spel hebben we, of eigenlijk mijn ouders, gewonnen bij de postcode loterij. Een spel voor kinderen vanaf 6 jaar. Onze dochter is ruim 5,5 jaar en kan het spel ook prima met wat hulp spelen.

Het spel bestaat uit verschillende kleuren dobbelstenen, en een zwarte pech dobbelsteen, kluskaartjes en huizen. Het doel van het spel is om als eerste je huis te vullen met de kluskaartjes. Je hebt dus gewonnen wanneer je als eerste je huisje vol hebt of 40 punten hebt gehaald.

De kleinere klussen bevatten minder punten en de grotereklussen bevatten meer punten. Met je dobbelstenen kun je de klussen “winnen”.

Je hebt 6 dobbelstenen waar je mee mag gooien. Op de dobbelstenen staat gereedschap. Deze matchen weer met de kluskaartjes. Op deze manier kun je een kaartje winnen. Wanneer je dus de juiste gereedschappen dobbelt. Je mag per beurt 1 keer dobbelen. Wanneer je graag een grotere klus wil kun je er ook voor kiezen om een aantal dobbelstenen bij de kluskaart neer te leggen, zodat je de volgende beurt de kaart kan bemachtigen. Maar let op… een andere speler mag dan ook jouw kluskaart afmaken.

En als laatste is de pech dobbelsteen nog in het spel. Deze bevat tekens die je ook op de kluskaarten terug vindt. Wanneer je bijvoorbeeld een vuurtje dobbelt mag je niet de kluskaart met het vuurtje “repareren”.

Als laatste zijn er nog A-Je-To kaartjes in de spel. Dit zijn de jokers.

Het spel kun je met 2 tot 4 spelers spelen. Advies leeftijd is vanaf 6 jaar, maar zoals ik al zei vanaf 5 jaar is het ook goed te doen.

Onze mening

Dochterlief vindt het een leuk spel. Weer eens iets anders dan een kaart spel of bordspel. Het spel heeft ook een beetje met geluk te maken, je weet immers niet van tevoren welk gereedschap erop je dobbelsteen verschijnt.

Is jouw kind dus fan van Buurman en Buurman is het zeker een leuk spel om in de kast te hebben.

Het spel kost 24,99 en bij  verschillende speelgoedzaken te koop.

 

 

Comments are closed.