De winter komt er weer aan. Dit betekent dat koude en donkere dagen weer op ons te wachten staan. We zitten weer vaker thuis en krijgen minder zonlicht en daarmee vitamine D binnen. Voor veel mensen betekent dit dat ze in de winter minder lekker in hun vel zitten dan in de zomer. Gelukkig zijn er genoeg dingen die kunt doen om ook in de winter lekker in je vel te zitten!

Blijf voldoende bewegen

Allereerst is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Veel buitensporten houden een winterstop en daarnaast zul je door de kou en het slechtere weer waarschijnlijk sneller de auto pakken. Hierdoor beweeg je een stuk minder dan normaal en dat heeft niet alleen negatieve invloed op je fysieke gezondheid, maar ook op je mentale gezondheid. Het is dan ook belangrijk om toch voldoende te blijven bewegen. Ga bijvoorbeeld eens vaker naar de sportschool almere. Door al maar een paar keer per week te sporten zul je al merken dat je een stuk beter in je vel zit. Door beweging maak je namelijk serotonine aan, een stofje dat bijdraagt aan ons geluksgevoel. Genoeg redenen dus om eens wat vaker naar de Basic-Fit te gaan.  

Zoek een hobby

Voor veel mensen in de winter het seizoen dat ze weinig op pad gaan en dat eventuele hobby’s even stilvallen. Het is dan ook goed om een leuke nieuwe hobby te zoeken voor de winter. Het liefst iets dat je vanuit huis kan doen. Koop bijvoorbeeld eens een goed boek of vind een creatieve hobby. Zo kun je ook als het buiten koud en donker is jezelf toch lekker bezighouden en voorkom je dat de verveling toeslaat. 

Ga op vakantie naar de zon

Tot slot is de beste remedie tegen een winterdipje toch echt de zon. Je doet er dan ook goed aan om gewoon lekker een paar dagen op vakantie te gaan en wat extra vitamine D op te doen. Hiervoor hoef je helemaal niet zo heel ver weg. Je kunt natuurlijk naar de andere kant van de wereld vliegen waar je kunt genieten van 30 graden en een stralende zon, maar ook in landen zoals Spanje is het al prima vertoeven in de winter. Een paar dagen weg zal al voor een hoop frisse energie zorgen. Zo kom jij de winter wel door! 

Comments are closed.