Winkelen vind in ontzettend leuk om te doen. Gewoon even de stad in, winkel in en uit, eventueel een terrasje of ergens een hapje eten. Vaak doe ik dit met een vriendin. Net zoals afgelopen vrijdag. Ik ben toen samen met een vriendin/collega naar Eindhoven geweest.  We hebben samen gewinkeld, op een terrasje gezeten en in de avond nog een hapje gegeten. Het was een fijne dag, Mijn doel was ook kleding voor mezelf kopen. Maar is dat gelukt?

 

De stad

 

In de stad heb je veel winkels bij elkaar. Je kijkt, past en besluit of je iets wel of niet wil kopen. Toch merk ik dat ik voor mezelf steeds minder snel iets leuks vind. Of misschien zijn er wel genoeg leuke items te vinden, maar vind ik het te druk in de winkel om te passen. Of ben ik even snel in de stad en heb ik eigenlijk te weinig tijd om uitgebreid te kijken.

Afgelopen vrijdag vond ik gelukkig wel wat leuke kleding en schoenen (shoplog volgt) maar toch vond ik niet alles. En wat is dan het eerste dat ik thuis doe?

 

Online

 

Precies, ik ga online zoeken. Ik kijk bij favoriete merken, zoek via webshops waar ze meerdere merken hebben en ga zo selecteren. Ik klik aan waar ik naar op zoek ben, dit geval shirtjes en tops, selecteer mijn maat en eventueel de kleur. Ideaal, want er verschijnen meteen een hele lijst items op mijn beeldscherm van mijn macbook.

Het fijne aan online bestellen is dat steeds meer webshops binnen 3 dagen alles bezorgen en je gratis kan retourneren. Iets dat ik wel belangrijk vind.

Nu moet ik wel bekennen dat winkels met hogere verzendkosten afvallen bij mij, maar H&M heeft geregeld gratis bezorgen, Esprit bezorgd voor 0,95. Of wanneer je boven een betaald bedrag besteld is verzenden ook gratis.

Je kan thuis alles op je gemak passen, meteen kijken welke items in je kast erbij passen of welke schoenen erbij staan. Ik vind dat eerlijk gezegd best prettig.

Voor de kinderen koop ik ook wel eens online. Bij H&M, Zara of Z8. Samen met dochterlief kijk ik dan samen online en bestel eventueel wat kleding. Een tijdje geleden bestelde ik zelfs schoenen online voor haar.

 

Zo komen er ook steeds meer online webshops / winkels bij. Ik vermoed dan ook dat steeds meer mensen online kleding bestellen. Ik merk zelf in ieder geval dat ik steeds vaker online iets bestel. Want zo wacht ik vandaag op een pakketje. Hopelijk zit er iets passend bij, zodat ik dit jullie binnenkort in een shoplog, samen met de gekochte kleding en schoenen in Eindhoven, kan laten zien.

 

Koop jij wel eens online?

 

Comments are closed.