Deze maand is de lente gestart. Dat houdt in dat ik ook de klerenkasten even naloop. Daarbij kriebelt het bij mij dan altijd, zin om nieuwe kleren en schoenen te gaan kopen. Maar eerst dus opruimen….

 

Ik ben begonnen met de klerenkasten van de kinderen. De hele dikke truien hebben al een plekje op zolder gekregen. Verder heb ik gekeken naar de lente / zomer kleren die er nog lagen van vorig jaar. Beide kinderen goed gegroeid dus weinig meer dat nog past. Ik heb voor beide al een paar nieuwe items gekocht, een kleine shoplog kon je hier al over lezen. Inmiddels hebben ze beide nog wat erbij gekregen, maar ook nog genoeg wat ik moet gaan halen. O.a. zomerjasjes.

 

Maar dan mijn klerenkast. Die deel ik natuurlijk eerlijk met vriendlief. En ik moet zeggen, hij heeft ook behoorlijk wat kleren in de kast liggen. Maar dat komt later. Ik ben begonnen met mijn eigen kleren.

 

Uitzoeken maar…

 

Ik ben begonnen met alles uit de kast te halen. Eerst gekeken naar de winterkleren, zoals coltruitjes en dikke jurkjes en rokjes. Deze heb ik al verplaatst naar zolder. De overige kleren weer netjes terug in de kast gelegd. En natuurlijk de lente / zomer kleding van zolder gehaald.

 

Alle kleren heb ik op een grote stapel gelegd. Het zijn dus shirtjes, rokjes, jurkjes en korte broekjes. Maar ook een paar lange, zomerse broeken en jumpsuits. Dochterlief vond het trouwens erg leuk om te helpen. Ze gaf ook duidelijk haar mening over mijn kledingstijl. Erg grappig!

 

We zetten op het bed 2 wasmanden neer. 1 wasmand voor kleren die leuk zijn en ik wil bewaren. En nog een 2e wasmand voor kleren die ik niet meer mooi vindt of niet meer passen.

 

Zo zitten er kleren tussen die ik gewoon 4 jaar geleden al aanhad op vakantie foto’s. Ze zijn nog steeds goed. Ik kan het daarom moeilijk weg doen. Maar ik mag eigenlijk ook best wel wat nieuwe kleren. Vorig jaar heb ik eigenlijk weinig nieuws gekocht. En wat ik gekocht heb kwam bijvoorbeeld van Primark. Dus ja, ik mag echt wel wat nieuwe kleren!

 

In totaal heb ik een kleine wasmand gevuld met kleren die weg mogen. Naast de 2 manden liggen wat kledingstukken waar ik over twijfel. Ik ga ze komende week eens passen en dan alsnog weg of in de kast.

 

(blauw is bewaren, beige is weg doen en rechts ernaast de stapel die gepast moet worden)

 

 

Mijn conclusie: shirtjes. Die heb ik echt nodig. En ook nog een leuke zomerjurkje mag erbij komen. Qua schoenen nog een paar slippertjes en sandaaltjes. Ik ga een lijstje maken voor mezelf en daarmee richting stad. Dat ik een richtlijn heb voor wat ik nog graag wil hebben en echt nodig heb.

 

Ik heb er zin in, nu nog even wachten, want ik vermoed dat ik in de mei vakantie pas richting de stad kan. En daar moet ik nog 4 weken op wachten 😉

 

Pluizen jullie je kast ook wel eens helemaal uit?

 

 

Comments are closed.