In Limburg is de vakantie voorbij. Afgelopen week ben ik al gestart met voorbereidingen en maandag sta ik dan voor de klas. Ook de kinderen starten maandag in groep 2 en groep 5. We hebben er allemaal weer zin in. De vakantie ging eigenlijk vrij snel dit jaar. Een goed teken! Maar, is het gelukt met onze vakantie klussen?

 

Klussen

 

Begin van de zomervakantie liet ik jullie weten dat ik wat klusjes had om deze vakantie te doen. En vandaag kijk ik samen met jullie terug. Is alles gelukt?

Zoals ik al schreef, de vakantie ging eigenlijk vrij snel. De eerste week waren de man en dochter op JongNL kamp. Daarna volgende twee weken die we doorbrachten in Zeeland. De 4e vakantie week was voornamelijk caravan schoonmaken en wasjes draaien. De 5e vakantieweek ging de man met de zoon nog een paar dagen op mannenvakantie samen met vrienden en brachten dochterlief en ik de dagen door met shoppen, filmpjes en maskertjes. Heerlijk! En ja, de 6e dus laatste week weer langzaam voorbereiden op de start.

Gelukkig is er hier en daar toch wat gekomen van de klusjes 😉

 

    • Slaapkamer dochter. Oké, meteen een slecht begin. Hier is nog niet veel gebeurd. Alleen de prinsessen stickers zijn van haar muur af. Maar op zoek naar een prullenmand en nieuw gordijn moet nog gebeuren. We hebben wel mooie, gouden stippen muurstickers besteld. En hebben we de barbies uitgezocht in haar slaapkamer en een nieuwe plek gegeven en de klerenkast is weer netjes.

 

    • Administratie bijwerken. Check! Dit is gelukt. Ik heb alle papieren gesorteerd en keurig in de juiste map gedaan. Fijn gevoel weer. Wat ik nog niet gedaan heb is het papierwerk (lees teken- en schoolwerkjes) van de kinderen gesorteerd en in klappers gedaan. Wel al een stapeltje voor onze dochter en onze zoon. Dus het begin hiervan is er.

 

    • Losse foto’s inplakken. Weliswaar pas een dag geleden gedaan, maar het is klaar. En de kinderen vinden hun fotoboek geweldig. Ze blijven er in kijken. Losse foto’s ontstaan dus doordat ik wel eens foto’s afdruk voor in lijstjes, te geven aan de oma’s of omdat ik ze te leuk vind. Geregeld verdwijnen ze dan in een la. Nu zijn al deze foto’s in een boek. Want ja, fotoboeken digitaal maken ben ik gewoon slecht in. Dus zo hebben de kinderen nu in ieder geval al een boek met wat foto’s van de afgelopen jaren.

 

    • Gordijnen uitzoeken en kopen. We hebben wat uitgezocht en hiervoor worden nu offertes gemaakt. Deze komen komende week binnen. Bevalt ons de prijs dan worden ze gekocht. Anders zoeken we nog even verder. I.v.m. kunststof kozijnen hebben we alles op maat laten aanmeten met een mooi systeem. Zodat we niet hoeven boren.

 

    • Onze slaapkamer. Helaas… Ik heb alleen via aliexpress mooie posters besteld. Ze zijn nog niet binnen dus even afwachten of ze daadwerkelijk ook mooi zijn. Maar een shoplog volgt.

 

Verder kon je nog in mijn terugblik lezen dat we ook nog de vloer wilden schoonmaken. Dit is geluk. Op een zonnige dag alle meubels eruit, machine voor de open grindvloer gehuurd en alles schoon gemaakt. Alles weer fris!

 

Teveel klusjes hadden we dus niet, want vakantie is er vooral om samen te genieten. En dat hebben we ook vooral gedaan.

 

 

Comments are closed.