Over 1,5 week start bij ons, in Limburg, de zomervakantie. Als juf heb ik op wat terug kom dagen na, bijna 6 weken vakantie. Twee weken hiervan gaan we eropuit met de caravan. De andere weken brengen we thuis door, met leuke uitjes, bezoekjes aan familie en vrienden en vullen we met klusjes. Ik verzamel vaak wat klussen die ik omtover tot vakantie klussen.

 

Klusjes

 

Ik ben zo iemand die altijd wel lijstjes heeft liggen, to-do lijstjes. Maar er staan geregeld dingen op die ik blijf doorschuiven. Vaak zijn het klussen die wat meer tijd kosten. Tijdens een vakantie neem ik me dan voor om deze klussen te gaan uitvoeren. En eigenlijk lukt me dit dan ook wel. In een vakantie kan rustig aanrommelen, de klus eventueel verspreiden over meerdere dagen of vriendlief kan helpen, omdat hij ook thuis is. Niet de gehele vakantie, maar er zijn in ieder geval dagen dat hij kan helpen.

 

Welke klussen staan op mijn to-do-list?

 

Ik deel vandaag welke klussen er op mijn lijstje staan. Leuke klusjes, maar ook klusjes die ik niet voor niets steeds vooruit heb geschoven.

 

    • Slaapkamer dochter. Onze 8 jarige dochter vaagt al een paar weken of we haar kamertjes kunnen veranderen in een grote meiden kamer. We hebben de prinses schilderijtjes al verwijderd, maar er kan nog meer gebeuren. Ze heeft nu nog veel roze, dit kunnen we gaan aanpassen in een andere kleur (roze hartjes op de muur, roze dekbed overtrek). Haar roze kaptafel en tapijt mogen van haar nog blijven. We gaan wel nog kijken naar een ander gordijn.

 

    • Administratie bijwerken. Op onze kleine zolder (we hebben een kleine en grote), staat een doos met papierwerk. Deze moet echt worden uitgezocht. Alles netjes in de juiste map.

 

    • Losse foto’s inplakken. Ik heb veel losse foto’s. Nu heb ik twee fotoboeken gekocht. Zo kan ik voor onze dochter en zoon een album maken met hun losse foto’s. Dan hebben ze in ieder geval al iets. Want helaas heeft onze 8 jarige pas fotoboeken t/m3 jaar en onze 5 jarige alleen van zijn eerste jaar. Oeps… Ik ben hier geen held in daarom wel mijn voornemen wat foto’s in te plakken.

 

    • Gordijnen uitzoeken en kopen. De eerste week van de vakantie krijgen wij nieuwe kozijnen op de beneden verdieping. Ik wil dus tijdens de vakantie op zoek naar nieuwe raam decoratie. Nog totaal geen idee wat.

 

    • Onze eigen slaapkamer. Ik wil deze wat pimpen. Leuke foto’s aan de muur of een schilderij. Eventueel wat accessoires toevoegen. Kortom, wat sfeervoller maken.

 

Er zullen vast nog klussen bijkomen, maar hier wil ik in ieder geval mee aan de slag in mijn vrije weken. Ik laat na de zomervakantie aan jullie weten of alles gelukt is en of er nog klusjes zijn bijgekomen.

 

Heb jij vakantie klusjes?

 

 

Comments are closed.