Wij wonen in Midden-Limburg. In onze eigen provincie zijn natuurlijk genoeg leuke uitstapjes te maken. Van speeltuinen, wandelroutes tot aan dierentuinen. Omdat we geregeld iets leuks doen en ik me meer wil richten op een familie blog, ga ik deze uitjes met jullie delen. Dit zullen niet alleen Limburgse uitjes zijn, maar ook uitjes buiten onze eigen provincie.

Begin april zijn we naar Kasteeltuin Arcen geweest. Duidelijk, in Arcen dus. De dag dat wij er naar toe gingen was er iets speciaals te doen. Vanuit JongNl Limburg (jeugdvereniging), waar wij zelf in eigen dorp ook lid van zijn, was er een Kidsparty dag georganiseerd. Er waren wat leuke activiteiten voor kinderen, maar je mocht ook genieten van de mooie tuinen.

Kasteeltuin Arcen is de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. In Kasteeltuinen Arcen kan urenlang genoten worden van de meer dan 15 verschillende tuinen, de vele vijverpartijen en watervallen. Er zijn volop prachtige plekjes om op een bankje te genieten en inspiratie op te doen.

Ook voor kinderen

Ja, het is ook leuk voor kinderen! Ze gaan op weg met een seizoen speurtocht of midgetgolfen op de prachtig aangelegde 21-holes baan. Het speelstrand bij het Bergpaviljoen biedt volop plezier en de dieren in het park zijn zeker een bezoek waard. Daarbij zijn de tuinen mooi aangelegd, bruggetjes, stenen. Ook dat is leuk voor de kinderen. Genoeg te zien en beleven.

Kasteeltuin Arcen heeft ook een aantal keer per jaar speciale dagen. Zoals de Kidsparty die wij bezochten, met Moederdag is er een speciale hoedendag met activiteiten voor het gehele gezin. In de zomermaand juli staat de roos centraal, omdat deze dan op zijn mooist is. Maar zo zijn er ook geregeld roofvogel demonstraties.

Onze dag

Begin april bezochten wij Kasteeltuin Arcen. Vriendlief was daar aan het helpen vanuit de jeugdvereniging. Samen met mijn schoonzus en haar twee jongens (6 en 2) en onze kinderen (5 en 2) gingen we een dag eropuit. In de ochtend nog wat frisjes, maar toen de zon eenmaal door was, was het heerlijk weer.

Deze dag stond in het teken van Ridders. De activiteiten die we konden doen waren hier dan ook aan gelinkt. Zo konden de kinderen boogschieten, een schild schilderen, zwaard vechten, katapult schieten en nog meer leuke dingen doen. En natuurlijk gewoon lekker spelen bij het water en de speeltuin.

Ook was er een roofvogel show. Deze kon van heel dichtbij bekeken worden. Erg mooi. Het was een leuke dag. Genoeg te zien en te doen. En door het mooie weer was het helemaal fijn.

De kinderen hebben zich niet verveeld. Zij liepen trots voorop, ontdekten zelf de paadjes, bamboebomen, bruggetjes enz.

Prijzen

Wil je er een dag naar toe met je gezin? Dan kun je een familiekaart nemen. Deze is geldig voor 2 volwassenen en max 3 kinderen. Er bestaat ook een kaart voor als je alleen gaat met je kinderen. Een kaart voor 1 volwassenen en max 3 kinderen. Dit is in verhouding goedkoper dan losse entree tickets. Voor verder informatie wijs ik door naar Kasteeltuin Arcen.

Dit is geen samenwerking, maar een uitje uit eigen ervaring.

 

Comments are closed.