Vis je regelmatig in zoet water en vang je dan het liefst de grootste karpers? Dan weet je vast en zeker ook dat er verschillende soorten aas zijn die je hierbij kunt gebruiken. Wanneer je namelijk het juiste aas gebruikt wordt de kans op een goede vangst meteen een stuk groter. Eén van de meest gebruikte soorten aas zijn pellets, waaronder met name halibut pellets. Deze pellets laten een visachtig geurspoor na wanneer ze in aanraking komen met water. Met name grote karpers zijn hier dol op. Wil je wel eens echte grote karpers vangen en heb je een viswater gevonden waar deze karpers zwemmen? Probeer ze dan maar eens te lokken met halibut lokaas. 

Haakaas

Omdat pellets voornamelijk gemaakt zijn van vismeel is het misschien niet zo logisch om deze te gebruiken als haakaas. Je denkt wellicht dat je dit aas alleen kunt gebruiken om de karpers te voeren zodat je ze alvast kunt lokken. Niets is minder waar. Er zijn namelijk pellets die op een speciale manier geperst zijn zodat je ze kunt gebruiken aan je hair. Wanneer je op zoek gaat naar zulke pellets, bij bijvoorbeeld tijgernotenkopen.nl, zal je zien dat je kunt kiezen uit pellets met- en zonder gat. Het makkelijkste is om te kiezen voor pellets met een gat. Anders moet je namelijk zelf weer gaatjes in de pellets gaan boren met een speciaal pellet boortje.

Combineer verschillende soorten aas

Buiten het feit dat halibut pellets zeer geschikt zijn als aas wanneer je gaat karpervissen, is het altijd slim om verschillende aassoorten met elkaar te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld pellets en pop-up mais met elkaar combineren. Wanneer een pellet dan is opgelost, heb je in ieder geval nog mais aan je hair. Wanneer je dit niet doet loop je misschien de kans dat je geen karper meer vangt omdat het aas helemaal is opgelost. Een karper zal namelijk niet zomaar bijten in een lege vishaak. 

Gebruik altijd pellets

Waar je ook gaat vissen en welk haakaas je ook gebruikt, het is slim om altijd pellets te gebruiken. Je kunt pellets namelijk met ieder ander soort aas gebruiken. Pellets zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Combineer altijd verschillende maten zodat de kans op een goede vangst zo hoog mogelijk is. Vaak gaat het niet alleen om de grootte van de vissen die je vangt, maar ook om de hoeveelheid vissen die je vangt. Wil je wel graag vissen met pellets, maar weet je niet waar je deze kunt kopen? Je kunt dit heel gemakkelijk online doen.  Last minute karpervissen? Wanneer je de pellets vandaag besteld heb je ze in veel gevallen morgen al in huis.

Comments are closed.