Ik heb een 2e opdracht uitgevoerd van de Mama Challenge. Deze opdracht is eigenlijk spontaan ontstaan. Ik had nog geen idee wat ik precies als buiten activiteit wilde gaan doen. Wij gaan als gezin namelijk geregeld wandelen in het bos, zwemmen wel eens buiten, kamperen of gaan met de fiets eropuit. Allemaal activiteiten voor buiten. Je kan dus wel raden over welke opdracht ik het nu heb:

 

    • doe een leuke activiteit in de buitenlucht met je kind(eren)

 

 

 

Deze week wilde ik even eropuit met de kinderen. Gewoon iets gezelligs doen. En zo kwam ik op het idee om naar de kinderboerderij hier in de omgeving te gaan. Het is een kinderboerderij met speeltuintje en een terras. Prima om dus even naar toe te gaan.

Het is natuurlijk geen originele activiteit, maar wel eentje waarvan ik weet dat de kinderen er plezier aan beleven.

 

We hebben eerst samen een rondje door de kinderboerderij gewandeld. Geitjes, schapen, ezels, kippen en paarden. Duidelijk de dieren die bij de boerderij horen. Beide kinderen vinden het leuk. Een geit en twee paarden stonden dit keer buiten de wei. Ze stonden in de schaduw lekker gras te eten. Leuk om ze even van dichtbij te kunnen aaien.

 

Daarna nog even gespeeld in het speeltuintje. Het is geen grote speeltuin, maar voor de kleine man staat er wel een klein speeltoestel waar hij zelf op en in kan. Verder nog een schommel, boomstam om over te lopen, grote zandvlakte, wipkippen en een rekstok.

Bij het speeltuintje is ook nog een terras. Hier kun je wat drinken of een ijsje kopen. Dat hebben we natuurlijk gedaan.

Als we dan iets gezelligs doen, dan ook meteen goed. Ik bedacht me dus net op tijd dat dit wel passend is bij deze challenge opdracht dus nog snel wat leuke foto’s gemaakt.

Waarschijnlijk zullen we deze vakantie nog meer leuke activiteiten buiten doen. Ook deze ga ik met jullie delen. Maar voor nu, kan ik een 2e opdracht voor de challenge afvinken.

 

 

Ook een aantal andere bloggers hebben deze opdracht al uitgevoerd:

 

    • Cindy, van mijn leven als mama, ging naar de kermis

 

 

    • Gewoon wij combineerde de buitenactiviteit met een picknick

 

 

 

    • Fleur van MizFlurry maakte een heerlijke ochtendwandeling

 

 

    • Prisiccila van glim.org ging naar kinderparadijs Malkenschoten

 

 

 

Comments are closed.