Tijdens mijn kraamweek, inmiddels al 21 maanden geleden, maakt de kraamverzorgster een heerlijke peperkoek voor ons. Ze gaf me het recept, omdat we het allemaal lekker vonden. Alleen is het recept blijven liggen. Ik had het wel goed bewaard! Dus het werd tijd dat ik deze lekkere peperkoek ook zelf eens ging bakken. En dat heb ik gedaan. Jammie!
Wil jij deze peperkoek eens maken? Het is eenvoudig, lees maar mee:
Ingrediënten:
-
- 3 eieren
-
- 3 theelepels koek- speculaaskruiden
-
- 3 eetlepels honing
-
- 3 dl water
-
- 1 pak bruine basterdsuiker (500gr)
-
- 1 pak zelfrijzend bakmeel (500 gram)
Werkwijze:
-
- Warm de oven voor op 175gr
-
- Doe de eieren, bruine basterdsuiker, koekkruiden en de honing in en beslagkom en mix dit tot een glad geheel, tot het lichtbruin van kleur is.
-
- Voeg het water in scheutjes er aan toe. (Zet de mixer op een lagere stand i.v.m. spatten)
-
- Als laatste het zelfrijzend bakmeel toevoegen. Die doe je beetje bij beetje en daarna nog 10 minuten mixen tot alles goed verdeeld is en het een luchtig geheel wordt.
-
- Vet de bakvorm in met boter en wat bakpoeder.
-
- Ze de bakvorm 60 minuten in de oven.
Smakelijk Eten!
Comments are closed.