Afgelopen dinsdag vierden wij alweer de 5e verjaardag van onze dochter. Het was voor ons een vrije dag i.v.m. de carnavalsvakantie.
In de avond bleven daarom ook wat mensen eten. De vorige verjaardag maakten we gehakt balletjes in tomatensaus. Dit keer maakten we tomatensoep met broodjes en Indische worstenbroodjes. Deze zijn eenvoudig te maken maar lekker.
Benodigdheden:
-
- bladerdeeg (pakje van 10 velletjes)
-
- gehakt (500gr)
-
- nasi kruiden (van de Toko)
-
- klein beetje sambal
-
- lepel ketjap
Hoe maak je het:
-
- Leg het bladerdeeg uit zodat het kan ontdooien
-
- Kneed het gehakt, doe er een half zakje nasi kruiden doorheen en een beetje sambal.
-
- Maak er kleine bolletjes van
-
- Verdeel de bolletjes over het bladerdeeg
-
- Vouw het bladerdeeg dicht. Eerst de zijkanten naar binnen, zodat get gehakt er niet uit kan lopen.
-
- In de oven op 180-200 graden en 15-20 minuten. Je kunt het best zelf even in de gaten houden of ze gaar zijn.
Smakelijk eten 🙂
Comments are closed.