Dit recept komt van mijn vader af. Wij aten het meestal met verjaardagen. Het is makkelijk te maken voor een grotere groep mensen. Je kan het met rijst eten of gewoon met een broodje. En de meeste mensen lusten het wel.
Vandaag vieren wij de verjaardag van onze kleine man, morgen wordt hij 2 jaar. Onze familie blijft ook avondeten. Bij de vorige verjaardag hadden we soep gemaakt met een broodje kroket. Dit keer wilden we weer iets anders. Dus we dachten aan dit recept; gehaktballetjes in tomatensaus. Samen met wat broodjes en wat groente een prima maaltijd.
Ingrediënten: (voor een gezin van +/- 4 personen)
-
- 5oo gram gehakt
-
- Gehaktkruiden of de kruiden van uiensoep
-
- champignons
-
- uitje
-
- klein blikje tomaten puree
-
- kopje melk
-
- kopje water
-
- Eventueel peper en zout
Hoe maak je het:
-
- Kneed het gehakt en breng het op smaak met gehaktkruiden. Wat ook erg lekker is, is om er een zakje onder te doen van de uiensoep. Daarna draai je kleine balletjes. Je kan ze zo klein of groot maken wat je zelf wil.
-
- Braad de gehaktballetjes even kort aan.
-
- Champignons en uitjes in stukjes snijden en in een grote pan braden.
-
- Doe de tomatenpuree, kopje melk en kopje water erbij. Laat het even sudderen. Je kan het op smaak maken met peper en zout.
-
- De gehaktballetjes erbij en nog even samen laten sudderen.
Wat vinden jullie makkelijk om te maken voor een grotere groep mensen?
Comments are closed.