Iedereen heeft kleren in huis, vaak een kast vol. Vooral kinderen worden goed verwend. Ook ik vind het heerlijk om voor de kinderen nieuwe kleding te kopen.
Van tijd tot tijd controleer ik dan ook hun kasten. Wat past nog, wat is te klein of wat wordt er niet gedragen?
En mijn eigen kledingkast controleer ik natuurlijk ook wel eens. Vooral wanneer we van seizoen wisselen. Dan is het handig om even te kijken wat nog past en wat ik ook daadwerkelijk ga dragen.

Te kleine kleding

De te kleine kleding van de kinderen sorteer ik uit. We hebben een meisje en jongen dus het kan helaas niet doorgegeven worden van de oudste naar de jongste.

De kleding van onze dochter verkoop ik meestal. Meisjeskleding verkoop je nu eenmaal beter dan jongens kleding. Merkkleding verkoop ik via marktplaats of via facebook aangemaakte groepen hiervoor.

Merkloze kleding verkoop ik via een meisjesveiling pagina(facebook). Een site waar je 24u kan bieden op een kledingstuk en het daarna verkocht wordt aan de hoogste bieder. Startbod is 1,00 en opbieden met 0.50. Nu hoor ik je denken, wat als iemand maar 1,00 biedt? Dat komt inderdaad wel eens voor. Maar dat risico neem je dan. Vandaar ook dat ik hier geen dure kleding op verkoop.

Kleding dat niet meer verkoopbaar is gaat de kledingcontainer in. En soms geef ik iets af aan bekende. Dit zijn vaak regenlaarsjes of gymschoentjes. Zoiets verkoop nu eenmaal niet goed.

De kleding van de kleine man verkoop ik als pakketten via marktplaats of via een kinderpagina van facebook hier in onze buurt. Het duurt vaak wat langer voor het verkocht is, maar uiteindelijk lukt het wel.

Kleding die ik niet verkocht krijg neem ik meestal in mei nog mee naar de vrijmarkt. Alles mag dan voor 0,50 verkocht worden. En raar maar waar, er wordt nog veel verkocht ook.

Het verdiende geld gaat meestal in de spaarpotten van de kinderen of in een algemeen spaarpotje. Dit gebruiken we dan voor extra’s op vakantie. Mooi meegenomen.

Mijn eigen kleding

Tja, dames kleding verkoop je eigenlijk minder snel. Ik weet ook geen goede groepen via facebook hiervoor. Via marktplaats bied ik wel merkkleding aan waarvan ik denk dat het verkocht wordt. Daarbij is deze kleding vaak te groot voor brievenbuspost en wordt het meteen pakketpost. Iets wat mensen ook snel te duur vinden voor 1 kledingstuk.

De meeste kleding van mezelf verdwijnt dus in de kledingcontainer of ik neem het mee naar de vrijmarkt. Want ook dameskleding kun je daar verkopen. Ik vraag er dan kleine prijzen voor tussen de 1,00 en 2,50.

Op deze manier kom ik er wel vanaf en maak er iemand anders blij mee.

2e hands kopen?

Ik schaam me hier niet voor. Ik koop ook wel eens 2e hands kleding. Ook gewoon van bekende mensen. De vriendinnetjes van onze dochter zijn nu eenmaal groter dan haar. Dus zo af en toe komt er via de facebook groepen uit onze regio wel iets voorbij dat dochterlief en ik leuk vinden. We nemen het dan gewoon over.

Via marktplaats koop ik eigenlijk weinig qua kleding. Of het moet een pakket of bepaald merk zijn. Wanneer ik 2e hands koop is het dus via de verkoop groepen van facebook.

Comments are closed.