Dinsdag 9 februari vierden wij de 5e verjaardag van onze dochter. En dat hield in dat ze haar 1e kinderfeestje mocht geven. Wat had ze er zin in. We waren al een paar weken aan het bedenken wat we wilden. Een thuisblijffeestje of ergens naar toe gaan.

Uiteindelijk kozen we voor een thuisblijffeestje. De kinderen zijn nog jong en er zullen nog veel feestje volgen. A. koos voor het een prinsessenfeest. Dat vond ze wel leuk. En ook ik, als mama, leek me dat een leuk en passend thema voor iemand van 5 jaar.

Ze mocht 5 kindjes kiezen. Dit werden 5 meisjes. We besloten dat de dames ook in een prinsessenjurk mochten komen. Passend bij het gekozen thema.

Het feestje vierden we afgelopen vrijdag, 12 februari. Om 14.30 kwamen de prinsessen. Onze dochter vond het maar lang duren. Ze zat al een hele tijd klaar in haar gekregen frozen jurk. Maar eindelijk was het zover…

Wat hebben wij gedaan op het kinderfeestje?

  • We startten met cadeautjes uitpakken.
  • Ik had cake en wafels waar ze uit mochten kiezen. Verder nog slagroom en veel roze versiering. De meisjes maakten een lekkere wafel en kregen er wat ranja bij.
  • Knutselen. Via Pinterest had ik maskertjes gevonden. Ik heb ze gemaakt van mijn eigen handen op roze, dik karton. Bij action kocht ik glitter stickers en glitter pennen. Hier mochten ze het mee versieren.
  • Ook speelden we nog een spelletje: Kiss the frog. Om de beurt kregen ze lippenstift op en mochten ze proberen, om geblinddoekt, de kikker te kussen. Helaas werd onze kikker geen prins. Maar wat vonden ze dit (eenvoudige) spelletje leuk. Een hoop gegiechel. Ik had voor iedereen een eigen kikker geprint, zodat ze dit ook mee naar huis konden nemen.
  • Nog even dansen en ondertussen ruimde ik snel een beetje op.
  • We hadden geluk met het weer dus de prinsessen speurtocht kon van start gaan. In huis moesten ze op zoek naar de 1e envelop. Daar zat een foto in, waar ze naar toe moesten lopen. Zo hadden we in totaal 5 foto’s. Een klein rondje hebben we dus gelopen. Telkens als we op de plaats van bestemming waren kregen ze 2 puzzelstukjes. Op de eindbestemming moesten ze samen de puzzel maken:Ze vonden een roze doos met de schat erin. De schat waren roze kroon-haarbandjes. Ook deze kocht ik bij de Action voor 0,79 cent per stuk
  • Terug thuis even wat drinken en kleuren.
  • Als laatste speelden we nog prinsessen bingo. Op dit idee kwam ik via joyfromjoyce, zij vierden een lego feestje voor haar zoon, waar ze een lego bingo hadden. Bij de Zeeman had ik wat kralendoosjes en stickers gekocht als prijsjes. Deze waren nu voor maar 0,25 cent. De prinsessen bingo die ik via Pinterst vond was groot. Ik knipte en plakte en maakte er wat kleinere kaarten van:
  • Als laatste aten de meiden samen frietjes met een snack. En om 18:00 zorgden we dat de meisjes weer thuis waren!

Onze dochter heeft genoten van deze dag. Ook ik, want het verliep allemaal goed. Ze waren lief voor elkaar, speelden leuk. En ook belangrijk, ze vonden de spelletjes en speurtocht ook leuk. Wij hadden dus een geslaagd 1e kinderfeestje.

Ze is ontzettend verwend door haar vriendinnetjes. Ze heeft een fijn kinderfeestje gehad.

Comments are closed.