De zomer is in aantocht en dat betekent dat we steeds meer buiten zullen doorbrengen. Soms kan het in de zomer te warm worden en kan de brandende zon ons soms te veel worden. Gelukkig is er een eenvoudige en stijlvolle oplossing: schaduwdoeken. Dit veelzijdige en functionele accessoire is een perfecte aanvulling op je buitenruimte. In deze blog vertellen we je over de voordelen van schaduwdoeken en waarom ze de ideale keuze zijn voor jouw tuin, terras of patio.

Bescherming tegen de zon

Een van de belangrijkste voordelen van schaduwdoeken is de bescherming tegen de zon. Het schaduwdoek houdt namelijk de schadelijke UV-stralen tegen. Doordat een groot deel van de zon wordt geblokkeerd, bieden schaduwdoeken een verkoelende schaduwrijke plek. Hier kun je ontspannen zonder je zorgen te maken over verbranden of oververhitting. Een schaduwdoek is ook ideaal voor kinderen. Met een schaduwdoek kun je je kinderen namelijk onbezorgt buiten laten spelen. 

doek

Talloze opties

Schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren. Hierdoor kun je ze aanpassen aan jouw specifieke behoeften en de gewenste uitstraling bepalen. Of je nu een kleine patio of een uitgestrekte tuin hebt, er is altijd een schaduwdoek dat perfect past! Ga bijvoorbeeld voor een driehoekig schaduwdoek in de hoek van de tuin, of kies een rechthoekig schaduwdoek voor een grotere tuin. Wens je tijdens een zomerse bui buiten te blijven zitten? Dan zijn de waterdichte schaduwdoeken een goede optie voor jou. 

Schaduwdoek monteren

Het monteren van een schaduwdoek is vrij eenvoudig. Met een bevestigingsset kun je het schaduwdoek gemakkelijk monteren. Hang het schaduwdoek altijd strak op. Zo is het schaduwdoek bestemd tegen harde windvlagen. Met een verstelbare rails kun je het schaduwdoek gemakkelijk verstellen. Ideaal voor wanneer je een waterdicht schaduwdoek hebt, zo kun je een hoek van het schaduwdoek naar beneden verplaatsen wat ervoor zorgt dat het water van het doek afloopt. Mocht je even geen zin meer hebben in een schaduwdoek, dan kun je het doek eenvoudig opbergen met behulp van een opbergtas. 

Complete terrasoverkapping met een pergola

Het plaatsen van een schaduwdoek is op iedere plek mogelijk doordat je deze gemakkelijk aan een houten of stenen muur, staander of overkapping bevestigt. Je kunt een schaduwdoek ook gebruiken als complete terrasoverkapping met een pergola. Met houten balken en pergola verbindingsstukken kun je het skelet van de terrasoverkapping maken. Een harmonica schaduwdoek past hier perfect bij. Deze kun je tussen de balken plaatsen als dak van de terrasoverkapping. Even zin om wel in de zon te zitten? Het harmonica schaduwdoek vouw je eenvoudig in en uit.

doek 2

Weinig onderhoud

Schaduwdoeken vereisen over het algemeen weinig onderhoud. Het regelmatig reinigen van het schaduwdoek met water en zeep is meestal voldoende om vuil en stof te verwijderen. Bovendien zijn de meeste schaduwdoeken gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden, zodat ze lang meegaan.

De perfecte keuze!

We kunnen wel stellen dat schaduwdoeken een goede investering zijn om optimaal te kunnen genieten van je buitenruimte tijdens de zomermaanden. Of je nu een rustige plek wilt creëren om te ontspannen, of een plek wilt creëren voor gezellige middagen met vrienden en familie, schaduwdoeken zijn de perfecte keuze! Dus waar wacht je nog op? Voeg een schaduwdoek toe aan je buitenruimte en geniet van het zomerse weer!

Comments are closed.