De zomer is het seizoen waar we allemaal naar uitkijken. Het is een tijd van mooi weer, dagjes strand en een heerlijke vakantie. Of je nu thuis blijft of naar het buitenland vertrekt, het is wel zo fijn als je zo goedkoop mogelijk aan je zomerspullen kunt komen. In dit artikel geven we een paar tips hoe jij dat kunt bereiken.

Tweedehands zomerkleren

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe strandjurk, zomerkleding die je op het werk aan kunt, een bikini of zwembroek, het is wel zo fijn als je er zo weinig mogelijk geld voor betaalt. Het leven is al duur genoeg en daarom is het een goed idee om eens naar tweedehands kleding te kijken. Dit is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu. Hoe meer spullen we hergebruiken, hoe minder afval we produceren dat verband moet worden; zo stoten we dus minder CO2 uit. 

Tweedehands kleding is tegenwoordig gemakkelijk te vinden op verschillende websites, maar je kunt ook naar een kringloopwinkel of een boetiek gaan die tweedehands kleren verkoopt. Het voordeel van naar de winkel gaan, is dat je de kleding direct kunt bekijken en passen.

Speel in op het seizoen

Wanneer je spullen voor de zomer koopt, of het nu gaat om kleding of een parasol, is het altijd duurder dan in het hoogseizoen. Probeer daarom alles wat je nodig hebt voor een prettige en gezellige zomer te kopen voordat het seizoen begint. Het beste is om dit in de winter te doen, omdat de prijzen al in de lente stijgen. Probeer daarom vooruit te denken en maak eventueel een lijstje met dingen die je van de zomer nodig hebt. Op die manier bespaar je een hoop geld op een zwembad, badkleding, tuinmeubels en andere populaire zomerspullen.

Cashback korting krijgen op klusspullen

Veel mensen die in de vakantieperiode thuisblijven pakken klusjes op in huis die de rest van het jaar zijn blijven liggen. Dat kan betekenen dat je nieuwe klusspullen nodig hebt en dat kan aardig in de kosten oplopen. Ga je bijvoorbeeld de buitenkant van je huis schilderen, dan kan het fijn zijn om korting op verfspullen via Spaaractief te krijgen. Die korting krijg je dan door middel van cashback. Dit houdt in dat je na het afrekenen van al jouw benodigdheden om je huis te schilderen, het percentage aan korting terugkrijgt. Cashback kortingen zijn meestal 1 tot 2 procent, maar kunnen oplopen tot 10 procent!

Vakantiegeld

Een andere manier om goedkoper geld uit te geven aan zomerspullen of een vakantie, is door te wachten op je vakantiegeld. Iedereen die in loondienst werkt, heeft recht op vakantiegeld. Dit is doorgaans 8 procent van je salaris; hoe hoger je salaris, hoe meer vakantiegeld je krijgt. Wanneer je niet precies weet hoeveel vakantiegeld je dit jaar gaat krijgen, kun je dit zelf uitrekenen op basis van je netto salaris en het percentage. Ook zijn er online rekentools te vinden die je daarbij kunnen helpen en die het netto vakantiegeld direct omzetten naar bruto; zo weet je precies op hoeveel geld je deze zomer kunt rekenen.

De vakantiegeldregeling zorgt ervoor dat bijna iedereen kan genieten van een fijne zomer, of dit nu in het comfort van je eigen huis is of dat het je de mogelijkheid biedt om naar het buitenland te gaan. Ook zorgt vakantiegeld ervoor dat je eventuele reparaties aan je woning of een auto uit kunt laten voeren, oude apparaten kunt vervangen of de tuin kunt opknappen.

Comments are closed.