Het is weer woensdag geweest. En op woensdag staat er handvaardigheid op het programma. Ik had een leuke samenwerk opdracht in gedachten voor de groep. In de ochtend wilde ik de materialen verzamelen en wat bleek? De ijsstokjes die ik pas geleden nog in de voorraadkast had gezien waren er niet meer. Er was me dus een andere juf voor geweest.

 

Geen probleem, deze juf is flexibel en bedacht snel iets anders. Een werkje dat ik elk jaar wel met mijn groep maak. Het kan voor elke leeftijd.

 

We maakten een kunstwerkje met wasco en ecoline. Zoals jullie ondertussen misschien wel weten, heb ik niet de creatiefste klas dus koos ik voor een a4 velletje met 5×4 hokjes. Nog te overzien en de grote van de hokjes was precies goed. Je kan natuurlijk ook meer of minder hokjes maken gelet op de leeftijd en niveau.

 

De opdracht:

 

Teken in elk hokje een voorwerp / ding dat met de zomer te maken heeft. De bedoeling is dat er wel een ritme in zit. Het handigste is alles diagonaal te tekenen.

 

De tekeningen worden gemaakt met wasco. Waarom met wasco? Omdat de achtergrond hokjes met ecoline worden gekleurd. Met ecoline kun je gewoon over de wasco heen gaan. De wasco neemt namelijk geen ecoline op. Elk voorwerp / ding dat hetzelfde is, krijgt ook dezelfde kleur achtergrond.

 

Niet iedereen begreep de opdracht even goed. Maar ze hebben goed hun best gedaan met een leuk zomers resultaat. Ze krijgen nog 2 weken een plekje in de klas. Dan mag alles mee naar huis. Gaan we nog met alle schoolverlaters een nachtje op kamp en neem ik afscheid van mijn groep.

 

De laatste week heb een zo goed als leeg lokaal, met 2 leerlingen die nog geen schoolverlater zijn, samen ruimen we de laatste restjes op en dan zal op donderdag 18 juli ook voor ons de zomer vakantie starten!

 

Comments are closed.