Moederdag komt er weer aan. Als juf zijnde, vind ik het altijd leuk om samen met de kinderen iets te maken voor Moederdag. Ouders verwachten vaak ook dat je dit doet. De groep bestaat uit 14 leerlingen. Waarvan 13 jongens. Knutselen is niet hun favoriete vak en ze doen het dan ook liever niet dan wel. Terwijl er toch vaak ontzettend leuke resultaten komen! Ik ging dus op zoek naar een Moederdag cadeau dat niet te moeilijk zou zijn, maar toch persoonlijk. Ik kwam op het idee om een ‘ schilderij’ te maken.

 

Wat heb je ervoor nodig:

 

-Canvas doeken -Tijdschriften- Gekleurd papier / stickertjes -Verf & kwasten -Schaar & lijm

 

Ik liet de leerlingen uit mijn klas eerst een elfje schrijven over hun moeder. Klassikaal besproken hoe een elfje eruit ziet. De meeste vonden het even lastig, maar er kwamen al snel leuke elfjes tevoorschijn. Ze lieten de talenten van hun moeder erin voorkomen, koken, tuinieren, huishouden, noem maar op.

 

Vervolgens moesten ze in tijdschriften plaatjes zoeken die hun moeder leuk zou vinden of passende bij hun moeder.Deze collages heb ik gekopieerd in zwart/wit.

 

De collages zijn op maat geknipt en op de canvas doeken geplakt. Daarna de elfjes uitgetypt met verschillende lettertypes. Deze kregen een plekje op de collage. Om wat kleur erin te geven maakte we er nog een gekleurd figuur op. De meeste kozen voor een hartje.

 

Bij de zeeman kocht ik nog hartjes diamanten / stickers die ze mochten gebruiken.

 

Als laatste verfde we de zijkanten van het doek nog in een kleurtje en klaar is het Moederdag cadeau.

 

Op deze manier hebben ze niet teveel hoeven knutselen, wel iets persoonlijks voor hun moeder gemaakt en het kan nog een mooi plekje in huis krijgen.

 

De schilderijtjes heb ik samen met de stagiaire ingepakt in cellofaan papier en een mooi lintje eromheen gebonden. De cadeautjes zijn al mee naar huis, omdat Moederdag de laatste zondag in de meivakantie is.

 

 

Heb jij nog leuke Moederdag DIY tips? Of wat vind je als moeder zijnde leuk om te krijgen, zelfgemaakte cadeautjes of gekochte cadeautjes?

 

Comments are closed.