Als moeder van 2 kinderen en als juf ben ik dol op (voor)lezen. Ik kijk in winkels en vrijmarkten dan ook vaak rond naar boeken. En dan zoek ik boeken om thuis voor te lezen, boeken voor onze dochter om zelf te lezen, voor mijn klasje en voor mezelf. Uhm ja, genoeg boeken dus. Vandaag natuurlijk overal vrijmarkten i.v.m. Koningsdag, maar door het regenweer sloegen we dit jaar over.

Toch heb ik een leuk boekje om vandaag met jullie te delen…

 

Bzzz in het bos

 

Prentenboeken vallen altijd wel in de smaak. En zeker als het boekjes zijn over dieren. Bzzz in het bos is een boekje vol dieren die wonen in het bos. Het boekje is van quiltster Janet Bolton. De illustraties zijn gemaakt van stof en met zorg gereproduceerd. De platen in het boek zijn mooi om te zien en de dieren zijn duidelijk herkenbaar.

 

Janet Bolton (bron persbericht)

 

Janet Bolton is een Britse textielkunstenares die met behulp van de meest simpele technieken prachtige schilderijtjes maakt van lapjes en restjes stof. Haar inspiratie haalt ze uit haar omgeving, uit haar verbeelding en uit het materiaal zelf. Ze heeft een zeer trouwe en internationale groep volgers en is zeer actief op social media. Ze heeft diverse boeken op haar naam staan. In het verleden heeft ze met veel succes kinderboekjes uitgegeven en inmiddels grootmoeder, stond een nieuw kinderboekje hoog op haar wensenlijst.

 

Waar gaat het over en wat vonden wij ervan?

 

Het boekje gaat over een bij die haar nest en bijen vriendjes kwijt is. Ze gaat in het bos op zoek. Het leuke is dat er veel dieren voorbij komen. De kinderen gingen al raden welk dier de bij nog zou tegen komen in het bos. Daarnaast is de geschreven tekst in rijm vorm. Dit spreekt kinderen al snel aan. En de afbeeldingen zien er vrolijk uit.

 

En helemaal achterin in het boekje bevindt zich een uitklap bladzijde met alle dieren nogmaals erop afgebeeld.

 

Zeker een leuk boekje om voor te lezen. En natuurlijk ook leuk om cadeau te geven. Het boekje is o.a. hier te koop voor 9.95.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.