De zomervakantie staat voor de deur en zelfs voor een deel van Nederland is de zomervakantie al gestart. Heerlijk! Ondanks de vele weken thuisonderwijs is het nu echt vakantie. Maar dat wil niet zeggen dat je je moet gaan vervelen. Er zijn ontzettend leuke  puzzelboekjes en zo heeft ook Denksport Junior, in samenwerking met Squla, niet stil gezeten.

Thuisonderwijs

Tijdens het thuisonderwijs was er veel vraag naar puzzelboekjes. Een leuke aanvulling voor thuisonderwijs. Kinderen kunnen er vaak zelf mee aan de slag en op een leuke, spelende manier, zijn ze dan bezig met taal, rekenen en wereldoriëntatie.

Denksport Junior werkt samen met squla. Squla is een leerprogramma dat vaak op school wordt gebruikt. Ook onze kinderen konden tijdens het thuisonderwijs op squla. Een leuk en fijn programma om mee te werken. Dus hoe leuk is het dan dat er ook puzzelboekjes van squla zijn. Wij maakten al eerder kennis met puzzelboekjes via squla, zoals de letterflat en topotrein.

Zomerblok en puzzelboek

Goed nieuws, er is voor deze zomer een nieuw zomerboek en een puzzelblok, spelend lezen en rekenen. Deze boekjes zijn voor kinderen vanaf 6 jaar. Ze zijn los te koop in de winkel vanaf 5,95, maar ook te bestellen in de Denksport webshop. Er zijn geen abonnementsmogelijkheden.

Onze dochter werd meteen enthousiast. Maar zij is dan ook iemand die dol is op puzzelboekjes. We hebben er ook altijd wel in huis. Ze zijn ideaal om even geen schermtijd te hebben. Daarnaast kun je ze eenvoudig meenemen, de in de auto of voor als je moeten wachten tijdens het uiteten. Hiervoor is vooral de puzzelblok geschikt. Klein om mee te nemen. En je kan er gemakkelijk blaadjes uitscheuren door de scheurlijn, zodat het hele gezin mee kan puzzelen.

Daarnaast zijn de boekjes wisselend. Er zit echt voor iedereen wat leuks in. Van sudoka, kleuren tot woordzoekers. Onze dochter bladert de boeken altijd eerst even een paar keer door. Ze zoekt dan uit wat ze het leukste vindt of wat ze juist nog niet snapt. Dit kan ik dan uitleggen.

Onze jongste van 6 jaar, start na de zomervakantie in groep 3, heeft ook al gekeken in het boekje. Ook hij kan al wat dingetjes erin maken. Nog lang niet alles, omdat hij nog moet leren lezen en schrijven, maar toch al wat leuke blaadjes die hij kan maken.

Wederom zijn deze boekjes weer goed gekeurd. Mochten we nog op vakantie gaan (dit is nog even afwachten) dan gaan de boekjes standaard mee. Tijdens een regendag zijn ze ook erg leuk om in te werken. En als moeder en juf stiekem fijn als je kind op een spelende manier toch wat met leren bezig is in 6 weken zomervakantie. Het voelt totaal niet als schoolwerk.

Winnen

Ben jij enthousiast geworden? Dan kun je een leuk pakket winnen, bestaande uit het zomerboek en de puzzelblok! Je hoeft er niet veel voor te doen… laat een reactie onder deze blog achter dat je mee doet! Zorg wel voor een geldig mailadres. Natuurlijk is het leuk als je dit bericht op facebook een like geeft, maar voor de win kansen is dit geen must.

Je kan meedoen tot vrijdag 10 juli. 

 

Comments are closed.