Ik was een paar maanden geleden enthousiast. Ik had namelijk een nieuwe sport gevonden. Dit ging ook best een tijd goed, maar…. hoe gaat het nu? 

 

Sportende mama

 

Een aantal jaar geleden liet ik jullie weten dat ik startte met tennisles. Dit heb ik ook met plezier gedaan. Helaas kwam mijn niveau niet veel verder en meer dan 1x per week een uurtje les kwam ik niet. Ik besloot daarom te stoppen. Toch wilde ik graag iets doen op gebied van sport. Beweging is goed voor je figuur, conditie en om je gewoon beter in je vel te voelen.

 

Zumba

 

Ik was dan ook blij om een nieuwe sport te hebben gebonden. Namelijk zumba. Een vriendin deed ( en nog steeds eigenlijk) aan zumba. Ik ging mee en vond het leuk. Ik kocht ook een tien ritten kaart en was enthousiast. Een uurtje per week, maar dit gaf me wel energie. Daarnaast leek me de rittenkaart handig, ga ik een keer niet, betaal ik ook niet.

 

Toch liep het anders. In het begin ging ik wekelijks. We hadden een oppas, omdat vriendlief precies op dezelfde dag en tijdstip bij de jeugdvereniging moest zijn. Helaas leek dit minder ideaal dan ik dacht. Onze oppas loopt stage in de zorg en draait soms avonddiensten, hierdoor kon ze niet elke keer oppassen. Inmiddels is ze ook nog verhuisd. En eerlijk is eerlijk ik ging uitrekenen wat een uurtje sporten per week me kostte. Een les en kosten voor de oppas. Mijn conclusie, daar kan ik ook een sportschool abonnement voor kopen en dan meerdere keren per week sporten.

 

Oeps…

 

Zumba, hoe leuk ik het ook vond, is het nu dus ook niet meer. En oke, ik heb ook weinig discipline. Ik wil echt wel sporten. Ik voel me dan fitter. En sinds de feestdagen kan mijn lichaam ook wel weer wat beweging gebruiken, maar och, ik ben hier zo slecht in. Ik neem me steeds voor wekelijks thuis een uurtje of 2 uurtjes te sporten. Via YouTube. Maar ik heb de discipline er gewoonweg niet voor.

 

En zoals laatst iemand zei over lijnen, een diëtiste, pas als je echt wil, lukt het je. Geef je op dan wil je gewoon niet echt… En misschien klopt dit wel op gebied van sporten. Iets zegt, ga sporten dat is gezond en een ander iets zegt, pfff op de bank hangen is ook prima.

 

Social media

 

Of het me ooit gaat lukken, een sport te vinden, die ik wekelijks kan doen? Ik weet het niet. En dan maar te zwijgen over al die fitte moeders die ik op social media tegenkom. Foto’s in de sportschool, foto’s van “renmoeders” ….

 

Mijn conclusie? Ik ben een heerlijke bankhangen moeder. Eentje die aan haar beweging komt op haar eigen manier, schoonmaken in huis, rondje wandelen met ons gezin, op school buiten spelen met mijn klasje en eentje die het maar voor lief neemt dat ze geen fitmom zal worden!

 

Ben jij een fitmom? 

 

 

Comments are closed.