Ik ben zo iemand die graag wil sporten, gezond wil eten en het liefste ook een goede conditie heeft. Maar ja, ik ken mezelf. Ik houd dit zo’n 2 weken vol, en dat is al lang, en dan val ik weer in mijn oude patroon. Maar ik denk, dat ik eindelijk een sport gevonden heb!

 

Tennis is verleden tijd
Ik schreef een paar jaar geleden een blog over sportende mama. Ik startte namelijk met tennislessen. Een beetje beweging kan geen kwaad. Ik heb er ook veel plezier aan beleefd, maar het was toch niet helemaal wat ik zocht. Een uurtje tennisles in de week gaf niet het gevoel echt te sporten. Tussendoor tennissen met vriendinnen of bekenden lukte helaas zelden. Zo kwam mijn tennis niveau ook niet omhoog. Daarom besloot ik dit jaar te stoppen met tennissen.

 

Ik heb ook meerder keren geprobeerd eens op mijn eten te letten, meer te bewegen. Deze ervaringen deelde ik ook telkens op mijn blog. Ik ben nu eenmaal een watje ofzo, want doorzetten, ho maar. Ik ben niet echt te dik dus waarom zou ik? Uhm nee, door zetten. Ik wil het wel. Meer beweging, minder snoepen maar vooral ook conditie hebben. Het gaat me niet zozeer om kilo’s te verliezen. (Oké, een kilootje of 3 minder is mooi meegenomen)

 

Zumba it is!
Thuis voor de tv met youtube volgde ik wel eens zumba. Ontzettend leuk. Maar ja, daar komt het weer, doorzetten. Ik dacht thuis sporten is ideaal. Maar de discipline heb ik er niet voor. Ook dit was van korte duur.

Totdat een vriendin met Zumba lessen ging starten. Ideaal, nu moet ik doorzetten. En de eerste les was ontzettend leuk. Dus volgende week ga ik weer. En ja, dit is sporten, zweten en een gevoel hebben dat ik iets gedaan heb.

Ook handig is dat je een 10 ritten kaart koopt. Kun je een keer niet, geen probleem. Je leest het dus goed, ik ga er weer voor. Sporten! En het liefste in combinatie met thuis voor de tv een extra zumba lesje in de week.

Nu nog even letten op de lekkere dingen en dan is deze mama weer fit, sportief en tevreden.

 

En om mezelf extra te motiveren is een leuke, nieuwe sport outfit misschien wel een idee. Schoenen heb ik nog van de tijd dat ik aan steps deed. Maar een nieuwe broek en shirt kan ik zeker gebruiken.

 

Welke sport doe jij?

 

Comments are closed.