In Limburg is vandaag de laatste vakantiedag. Als juf ben ik de afgelopen week al een paar dagen op school geweest. Mijn klas ingericht, opgeruimd en de startvergadering gehad. Vakantie is fijn, maar ik heb ook wel weer enorm zin om te starten. Toch knaagt er ook iets aan mij na deze vakantie…

 

Zomervakantie
De afgelopen 6 weken hadden we zomervakantie. De kinderen en ik. Vriendlief had ook een aantal weken vrij, helaas de eerste weken ziekteverlof maar zoals jullie weten toch nog naar Zeeland kunnen gaan. Hij is de afgelopen twee weken weer gestart met werken.

Al met al hebben we over het weer niet te klagen. Er kwamen nog heel wat zonnige dagen voorbij. Zelfs een hittegolf. Heerlijk, maar op een gegeven moment is dat ook wel klaar die warmte.

 

Weinig gedaan?!

Bij de start van de vakantie had ik allemaal plannen om te gaan doen. Zeker omdat onze vakantie naar Zeeland nog wat onzeker was wilde ik het voor de kinderen toch leuk maken. Ik bedacht leuke uitjes en andere dingen om te gaan doen. Na de eerste vakantieweek bleek dat we toch fijn naar Zeeland konden. En dit was zeker twee weken genieten. Op vakantie hebben we geen bijzonderheden gedaan, zwemmen, strand, dagje Arsenaal, speelboerderij en gewandeld. Eigenlijk een prima, relax vakantie. De kinderen hadden vriendjes en vriendinnetjes op ons veldje en vermaakten zich ook goed.

 

Toch knaagt het aan mij, nu aan het einde van de vakantie. Waarom?

Ik had me dus voorgenomen om leuke dingen met de kinderen te gaan. En eerlijk gezegd? Daar is gewoon niks van gekomen! De eerste week was dochterlief flink verkouden en dus lukte ons dierentuin uitstapje niet. De tweede week stonden wat afspraken gepland en toch inpakken voor de vakantie. De 3e en 4e week verbleven we in Zeeland.

Week 5 en 6 nam ik me voor om dan nog iets met de kinderen te gaan doen, maar ook dat is er niet van gekomen. Onze 5e vakantieweek was de hittegolf. Ja, gewoon te warm. De kinderen en ook vriendlief en ik vermaakten ons in het zwembad in de tuin.

En nu de laatste vakantieweek moest ik al wat dagen aan het werk, beide kinderen een kinderfeestje en ja…. komt het er dus weer niet van.

 

Als moeder zijnde voel ik me dan “schuldig” een knaaggevoel. Want ik heb geen uitjes meer met mijn kinderen gedaan. Daarnaast met corona is dat ook allemaal al anders dan normaal, maar toch. Was er echt geen mogelijkheid? Anderzijds hebben ze wel genoeg gedaan, gewoon eenvoudige, leuke dingen. Denk aan een logeerpartijtje met een hun beste vriendjes, ergens een ijsje gaan eten, wandelen, filmavondje thuis en beide hadden ze kinderfeestjes. Kortom, ze hebben echt niet te klagen gehad en dat hebben ze ook niet eens gedaan.

 

Ik heb ze niet horen vragen “gaan we naar de Efteling, dierentuin of een ander uitje.”  Wij hebben natuurlijk twee weken kamperen gehad en in de herfstvakantie staat er nog wat leuks om de planning. Heus ze komen niks te kort. Maar de uitstapjes van pretpark of dierentuin zijn er dus niet geweest.

Maar vast herkenbaar, als moeder wil je een top vakantie voor je kinderen, terwijl de kinderen met de kleinste dingen al tevreden zijn. En stiekem weet ik echt wel dat ze genoten hebben van deze 6 weken! Maar ook beide heel blij zijn dat ze maandag in groep 3 en groep 6 mogen starten!

 

Kortom, onze zomervakantie was prima! En zelfs met corona en zonder uitstapjes ging de tijd snel voorbij!

 

Comments are closed.