Meestal staat er bij ons op het menu, aardappelen, vlees en groente of een stamppot gerecht. Dit wisselen we af met met andere gerechten.
Dit keer wilden we een eens gevulde paprika maken. Dit hadden we namelijk nog nooit eerder gemaakt. Via internet zochten we naar verschillende gerechten. De meeste waren met gehakt en een paar met kipfilet.
We besloten om zelf wat lekkere groentes te kiezen die in combinatie met de paprika samengaan.
Ingrediënten: (voor 2 personen)
- 2 grote rode paprika’s
- 1 grote kipfilet
- 50 gram zilvervliesrijst
- Een ui
- Prei
- Rucola sla
- geraspte kaas
- wokolie
- kruiden; zout, peper, kerriepoeder (klein beetje)
- geraspte kaas
Bereiding:
- Kook de rijst (volgens gebruiksaanwijzing op het pak)
- Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze in een beetje wok olie.
- Snijd de ui, prei en rucola klein. Bak de ui en prei met de kipfilet mee.
- Snijd het bovenste stukje van de paprika af en maak de paprika van binnen leeg/schoon.
- Rijst klaar? Meng dit samen met de kipfilet, ui en prei. Als laatste de rucola erbij.
- Vul de paprika’s en bestrooi bovenop met de geraspte kaas.
- Dekseltjes erop en dan ongeveer 20-25 minuten in de over op 180graden.
Smakelijk eten!
Comments are closed.