De beste stand kiezen voor een tuinparasol is misschien wel de vraag die je als eerste moet stellen! Het kiezen van de locatie is van invloed op de grootte van de overkapping en de basis die je nodig hebt. Overweeg of je verlichting nodig hebt, en zo ja, houd er rekening mee hoe de stroom zal worden geleverd. De positionering van je parasol is vooral belangrijk bij grotere luifels, omdat deze bij harde wind als een zeil kunnen fungeren, dus zorg ervoor dat je een model kiest dat is ontworpen om harde wind te weerstaan!

Vaste of tijdelijke functie?

Het eerste aspect waarmee je rekening moet houden wanneer je nadenkt over het plaatsen van je Fratello Parasol, is of je van plan bent de parasol te verplaatsen. Is dat niet het geval, dan heb je een in de grond verzonken basis nodig – de sterkste bevestiging die beschikbaar is. Wanneer je hem wel regelmatig wil  verplaatsen, dan is een zware basis met handvat en wielen die het transport vergemakkelijken, een goede optie.

Om schaduw te krijgen, moet de parasol tussen jou (je terras, zwembad of de eigenlijke ruimte waarvoor je schaduw nodig hebt) en de zon worden geplaatst.

Parasol voor op de zongerichte terrassen

Als je een liefhebber bent van zonsopgang of zonsondergang, zal je terras hoogstwaarschijnlijk op het oosten (voor zonsopgang) of op het westen (voor zonsondergang) gericht zijn. Het is een heerlijk gevoel om op het terras te genieten van een kop koffie of een gezellig diner omringd door familie, maar vergeet niet om beschermd te blijven. Voor dit type opstelling raden we ten zeerste aan om een ​​kantelbare tuinparasol zoals een Solero Fratello aan te schaffen. Dankzij het kantelmechanisme kun je op elk moment van de dag de perfecte schaduw vinden.

Parasol aan de zwembadzijde

Voor degenen die een deel van hun zwembad in de schaduw willen zetten, is de beste keuze een roterende vrijdragende parasol, omdat de ruimte daaronder vrij is. Hij kan worden gekanteld en gedraaid om de perfecte positie te vinden en het water aan die kant koel te houden voor de hele dag. Als je eenmaal uit het zwembad bent, kun je hem draaien om de schaduw over je terrastafel of ligstoel te brengen, als deze in de buurt is. Ideaal voor een luie zondag.

Parasols voor commerciële en horecaterrassen

Als je je in de horeca bevindt, kan het zijn dat je moet kiezen tussen één grote parasol of meerdere kleinere parasols. Beide opties hebben voor- en nadelen, afhankelijk van de grootte van de ruimte, het aantal tafels en het beschikbare vloeroppervlak. De gigantische parasol kan in het midden van het terras worden bevestigd met een in de grond verzonken voet en bespaart meer ruimte waardoor mensen zich beter kunnen verplaatsen. Het onderhoud gaat makkelijker en sneller en je kunt de parasol eenvoudig in- en uitklappen met een zwengel.

Comments are closed.