Iedereen houdt van een heerlijke, luie zondag. Eindelijk een keer lekker uitslapen en even helemaal niks te hoeven doen. Is het mogelijk om zo’n luie zondag nog fijner te maken? Ja hoor, met bepaalde accessoires is dat zeker mogelijk. In dit artikel geven we je een aantal tips om jouw luie zondag helemaal af te maken!

Lekker warme voetjes 

In de zomer misschien minder relevant, maar de rest van het jaar is het natuurlijk heerlijk om je voeten extra warm te houden als je op de bank zit op een luie zondag. En dat doe je het beste met een paar zachte sokken of sloffen. Pantoffels zijn het meest comfortabele schoeisel om binnenshuis te dragen, zeker op een dag waarop je helemaal niets hoeft. Je vindt ze in veel verschillende kleuren en van diverse materialen, net wat je zelf prettig vindt. In de zomer kun je gebruik maken van instap sloffen, die zijn wat minder warm dan bijvoorbeeld hoge sloffen, die weer ideaal zijn voor de winterperiode. Instap sloffen hebben vaak een hardere zool, zodat je er eventueel ook mee naar buiten kunt. Handig als je ‘s avonds nog even de hond uit moet laten. 

Loungewear of een ochtendjas

Je zondagse look is helemaal compleet als je er comfortabele loungewear of een fijne ochtendjas aan toevoegt. Loungewear is ideale kleding voor een luie zondag, maar het is vandaag de dag ook trendy. Je kunt loungewear zowel voor vrouwen als mannen vinden en vaak ook voor kinderen. In veel verschillende kleuren, ontwerpen en stijlen. Wil je het wat simpeler houden, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een ochtendjas. Deze kun je ook aan na het douchen of tijdens een dag in de sauna. Een ochtendjas of badjas is veelzijdiger dan je zou denken!

Een gezellige woonkamer

Als je van plan bent om de hele zondag lekker binnen te blijven, wil je natuurlijk wel dat jouw huiskamer er knus en sfeervol uitziet. Dit maakt het meteen een stuk prettiger om de hele dag binnen te zijn. Zorg voor een ontspannen sfeer in de woonkamer, bijvoorbeeld door het aansteken van geurkaarsen of wierook. Zet geen felle lampen aan, maar ga voor sfeerverlichting, bijvoorbeeld een klein leeslampje of waxinelichtjes. Daarnaast doet muziek het ook altijd goed voor de sfeer. Zet rustige achtergrondmuziek op, die voor gezelligheid zorgt maar niet te aanwezig is. Ten slotte is het uiteraard belangrijk dat de bank er knus uitziet, bijvoorbeeld door het gebruik van zachte kussens of plaids. Jouw luie zondag kan beginnen!

Comments are closed.