Ga je dit jaar op vakantie in Nederland en ben je aan het twijfelen of je wel of niet wil kamperen? Kamperen is onder de Nederlanders over het algemeen erg populair. Dat zie je ook in landen zoals Spanje en Italië, waar sommige campings in de zomer helemaal vol zitten met Nederlanders. Maar in ons eigen land kun je ook heel leuk kamperen, zonder erg ver weg te hoeven. In dit artikel vertellen we je waarom kamperen in Nederland altijd een goed idee is!

Groot aantal campings in Nederland 

Campings in Nederland zijn er in overvloed, misschien zelfs wel meer dan vakantieparken. Dat maakt de keuze af en toe wat lastig, maar het scheelt al als je weet in welk gebied of welke regio van het land je graag op vakantie wil. Voor een mooi overzicht van Campings in Nederland die goed worden beoordeeld, kun je het beste kijken op websites zoals Parkvakanties. Hier vind je duidelijke overzichten van campings per provincie en regio en welke voorzieningen de campings wel en niet bieden. Dat maakt de keuze al een stuk makkelijker. Of je nu met of zonder kinderen op vakantie gaat, er is altijd een geschikte camping te vinden. Heb je nog geen kinderen en wil je graag naar een kindvrije camping? Ook dat is in de meeste regio’s wel te vinden, vooral als je midden in de natuur wil zitten. 

De voordelen van kamperen in Nederland

Of je nu met je gezin gaat, samen met je geliefde, met een groep vrienden of zelfs alleen, kamperen in Nederland heeft enorm veel voordelen. Ten eerste scheelt het je natuurlijk een hoop reistijd. Je hoeft geen 1000 kilometer te rijden naar de vakantiebestemming, maar hoogstens twee tot drie uur. Dat betekent ook dat je niet zo bij hoeft te komen als je eenmaal op de bestemming arriveert. In plaats daarvan kun je meteen van je vakantie gaan genieten. Daar komt ook bij dat je minder geld kwijt bent aan benzine, die op dit moment toch al niet zo goedkoop is. Vakantie houden in Nederland scheelt je dus niet alleen veel tijd, maar ook geld. Nederlandse campings hebben ook een aantal voordelen ten opzichte van campings in het buitenland. Zo is de hygiëne op campings in ons land over het algemeen een stuk beter dan bijvoorbeeld op campings in Spanje of Frankrijk. En je kunt natuurlijk gewoon water uit de kraan drinken, dus je hoeft niet van die mega flessen water te kopen bij de supermarkt!

Ook Nederland kan avontuurlijk zijn

We horen mensen vaak zeggen dat kamperen in Nederland helemaal niet avontuurlijk is en dat dit juist is wat ze leuk vinden aan kamperen. Toch klopt dat niet helemaal. Er zijn genoeg plekken in Nederland waar je terecht kunt voor een avontuurlijke kampeervakantie. Als je bijvoorbeeld midden in de natuur zit op een kleine camping, voelt het soms net alsof je aan het wildkamperen bent. Er zijn vandaag de dag ook plekken in Nederland waar je kunt overnachten als je echt helemaal ‘terug naar de natuur’ wil. Je hebt dan bijvoorbeeld geen wi-fi, stromend water en elektriciteit. Als dat niet avontuurlijk is, weten wij het ook niet meer. Andere dingen zijn dan wel weer fijn aan een land waar je bekend mee bent. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen. Dit kan in het buitenland nog wel eens een uitdaging zijn, vooral als je wat meer achteraf zit. Want zijn die supermarkten wel open als je ze nodig hebt? En dan hebben we het nog niet eens over al die keren dat je per ongeluk bruisend water koopt in plaats van plat water, omdat je de taal niet spreekt. Als je in Nederland kampeert, kun je er zelfs nog voor kiezen om je boodschappen te bestellen en op te halen bij een pick-up point. 

Comments are closed.