De meeste van jullie zullen de cadeautjes wel al bij elkaar hebben. Of vieren dit weekend zelfs al Sinterklaas oftewel pakjesavond. Toch deel ik nog een spelletje met jullie. Misschien een tip voor Kerst of verjaardag.

 

Vorig jaar kreeg onze dochter met Sinterklaas het spel Three Little Piggies. Een spel voor kinderen van 3 tot 6 jaar en je speelt het in je eentje.

Natuurlijk is samen spelletjes spelen gezellig, maar ook erg handig en leuk wanneer je spelletjes voor 1 persoon in huis hebt. Wanneer je even geen tijd hebt kan je kind dit spelletje spelen.

 

 

Het is een smart game spel. Een spel waarbij je goed moet nadenken. Inzicht voor nodig hebt, maar zeker leuk.

Het spel bestaat uit een spelbord, 3 puzzelstukjes met huisjes, 3 biggetjes en een wolf. Je kan het spelletje met en zonder wolf spelen. Zonder wolf is wat makkelijker en met wolf is moeilijker.

 

Doel van het spel

 

    • Het doel van het spel is om de 3 puzzelstukken met huisjes op een juiste manier op het  spelbord te plaatsen .

 

    • Plaats de varkentjes en eventueel de wolf op de juiste plaats op het speelbord, zoals aangegeven in het boekje. Soms plaats je maar 1 of 2 varkentjes en soms 3. Die heeft met het niveau van het spel te maken.

 

    • Dag opdrachten: Plaats nu de 3 puzzelstukjes met huisjes op het spelbord, zodat de varkentjes buiten spelen. De varkens mag je niet verplaatsen. alleen de puzzelstukjes. Er is telkens maar 1 oplossing. Wanneer je de bladzijde in het boekje omslaat, vind je de juiste oplossing. Zo kan je kind het meteen zelf controleren.

 

    • Nacht opdrachten: Hierbij plaats je de 3 varkentjes en de wolf zoals aangegeven in het boekje. Ook hier kan het aantal varkentjes verschillen. Ook dit keer ga je de huisjes plaatsen, maar nu moeten de varkentjes binnen gezet worden. Je plaats de puzzelstukjes met huisjes zodanig dat de varkens niet meer te zien zijn.Belangrijk is dat de wolf wel buiten blijft. Ook hier kun je op de volgende bladzijde controle of je het goed hebt gedaan.

 

Niveau

 

Het spel heeft dus verschillende speelniveaus. Dat is het fijne eraan. Met een korte uitleg kan je kind zelf aan de slag. Vooral de dag opdrachten, zonder wolf kunnen ze prima alleen spelen.

Onze dochter had bij de wolf opdrachten soms even een aanwijzing nodig. Deze opdrachten zijn het moeilijkst. Wanneer je een goed technisch inzicht hebt, moet dit spelletje zeker lukken.

 

Ook al heb je het hele boekje uit, het blijft leuk. Je onthoudt immers niet alle opdrachten.

Dus ben je op zoek naar een leuk spel voor 1 persoon? Dan is dit zeker leuk.

 

Kende jij dit spelletje al?

 

 

Comments are closed.