Ik hoef je niet meer te vertellen dat ik als moeder en juf altijd wel op zoek ben naar leuke puzzelboekjes voor de kinderen. Onze 8 jarige dochter is ook dol op puzzelboekjes. Ze vindt dit vooral leuk om in de auto te doen tijdens een (lange) vakantierit, bij regen in de caravan of gewoon thuis op de bank. Vaak doe ik met haar mee. Ook de jongste van 5 vindt het steeds leuker om spelletjes en puzzels te doen.

Denksport Junior

Dat puzzelen niet alleen maar voor volwassenen hoeft te zijn, blijkt wel uit de populariteit van de Denksport Junior. Op een speelse manier geef je kinderen met puzzels een leuke vrijetijdsbesteding, maar help je hen indirect ook hun woordenschat en denkvermogen te vergroten.

Zo staat het beschreven en ik ben het er helemaal mee eens. Ze leren er ook nog eens van.

Via Denksport Junior hebben wij al een aantal leuke boekjes mogen proberen. Zo is Quarks nog altijd een favoriet met de bijhorende app. Maar dochterlief heeft nieuwe leuke boekjes ontdekt.

Denksport Junior en squla hebben samen vier leuke boekjes uitgebracht voor kinderen van groep 3,4,5

1.Rekenhotel. Alles draait om getallen en sommen. Er wordt mee getoverd en gespeeld. Het staat vol met sommen, reken quizjes en reken kleurplaten.

2.Topotrein. De trein staat klaar voor vertrek. Stap in en Q laat je de wereld zien. Je maakt kennis met allerlei landschappen en culturen. Je leert dus op een leuke manier veel over aardrijkskunde.

3.Letterflat. Een boekje vol taal- en spellingpret van A tot Z op een leuke manier. Woordzoekers, raadsels en nog veel meer.

4.Vlucht Q. Leer woordjes uit andere landen. Engels. Duits, Frans en zelfs woorden uit Spanje en Italië. Wederom met veel variatie.

Wat vonden wij ervan?

Onze dochter is net 8 jaar en zit in groep 4. Haar favo boekje is duidelijk de letterflat. Oefeningen die bij haar niveau passen, leuke spelletjes.

Het is ook allemaal goed leesbaar voor haar. Ze heeft weinig hulp nodig.

Topotrein en Vlucht Q vindt ze nog wat moeilijk. Maar met wat hulp prima te doen. Vooral de vreemde talen vindt ze dan interessant. En trots wanneer ze al bepaalde woordje kent in bijvoorbeeld de Engelse taal.

Deze boekjes zijn dus zeker geslaagd. Zoals je squla misschien kent via de app, zijn ook deze boekjes leerzaam, gevarieerd maar toch alles op een speelse manier.

Comments are closed.