In Limburg is vrijdag 10 juli de zomervakantie van start gegaan. Dat houdt dus in dat we er al bijna 2 weken op hebben zitten. En die 2 weken zagen er totaal anders uit dan we van tevoren gedacht hadden. De komende 4 weken, die we nog over hebben, zien er gelukkig anders uit. 
Daarnaast heeft mijn blog ook stil gelegen, oeps. Maar ook daar komt hopelijk de komende weken verandering in. 

 

Start vakantie… pech
Net voor de zomervakantie verliep een kleine ingreep bij mijn partner totaal anders dan verwacht. Ik ga hier niet teveel op in, maar helaas werd een “fout” gemaakt met alle gevolgen van dien. Om te herstellen was een operatie nodig. Echter duurt het gehele herstel wel een aantal weken.

We zagen onze vakantie dan ook aan onze neus voorbij gaan. Maar het was niet anders, herstel is belangrijker.

Gelukkig kregen we vorige week van de chirurg nog groen licht om er toch nog wat van de te maken. Met wat aanpassingen gaat dit wel lukken. Het zal dan wel geen actieve vakantie gaan worden, maar we kunnen genieten.

 

Daarnaast verliep onze eerste vakantie week ook anders dan anders. Deze week zou dochterlief met de jeugdvereniging op kamp gaan. Maar ze hebben een juiste keuze gemaakt om deze niet te laten doorgaan. Voor de staf is dit onmogelijk te doen met de 1,5m regel en andere aanpassingen. Er komt nog een vervangende activiteit voor terug op een later tijdstip. Prima oplossing dus.

 

Nu had dochterlief ook nog de pech dat ze de eerste vakantieweek erg verkouden was. We besloten daarom om thuis te blijven. Nu had ze wel geen koorts, hoesten deed ze niet en ook niet in de buurt van corona patiënten geweest, maar toch. We houden ons aan de regels en bleven dus thuis.

 

De 2e week
Toch vloog deze eerste week voorbij. Sneller dan gedacht. De tweede vakantieweek is ook al bijna voorbij. En eerlijk gezegd, ook deze week ging vrij vlug. Ondanks dat we niks op de planning hadden staan. De week werd gevuld met zwemles van de jongste, boodschappen, afspraak bij de fysio en wat wandelen. Dochterlief haar verkoudheid was over en dat was maar goed ook. Zij had deze week twee kinderfeestjes. Een crea feestje en een slaapfeestje. Daarnaast mochten de kinderen nog een nachtje bij Omi logeren. Dus niks te klagen voor ze.

Want eigenlijk zouden we afgelopen week in Zeeland hebben doorgebracht, maar door de medische ingreep van mijn partner hebben we dit verschoven naar een ander moment.

 

Nog 4 weken over…

Als juf heb ik dus 6 weken vakantie. Nu ben ik in de eerste week wel even een dagje op het werk geweest en de laatste vakantieweek ben ik ook weer aanwezig. De klas mag dan worden ingeruimd en we starten met een vergadering. Maar min of meer zijn dit gewoon 6 weken vrij.

De laatste 4 weken zien er in ieder geval wat beter uit dan de eerste twee weken, ondanks dat we ons niet verveeld hebben.

Ik ga proberen het bloggen weer wat op te pakken en met jullie te delen hoe de rest van onze vakantie eruit gaat zien of jullie in ieder geval achteraf laat weten wat we nog allemaal gedaan hebben.

We gaan in ieder geval toch nog richting Zeeland ergens in de komende 4 weken. Dus dat vooruitzicht is al fijn.

 

Hebben jullie tot nu toe een fijne vakantie of nog leuke plannen?

 

Comments are closed.