De maand mei is altijd een mooie maand qua geld. De meeste mensen krijgen deze maand vakantiegeld. En vaak krijg je in dezelfde maand of de maand erna ook nog eens geld van de belasting. Dat is natuurlijk niet bij iedereen, maar in ons geval wel.

 

Extra geld
Ik werk in het onderwijs. Binnen het onderwijs krijgen wij vakantiegeld. Altijd een mooi, extra bedrag. Ook vriendlief krijgt vakantiegeld en we krijgen ook nog eens geld van de belasting terug. Alles bij elkaar een welkom, extra bedrag.

Het grootste gedeelte gaat naar de spaarrekening en we betalen hiervan ook onze vakantie. Hiervan is overigens 1/3 deel al betaald. Het rest bedrag valt dus nog mee.

Maar toch heb ik ook altijd een wensen lijstje. Van zo’n extra bedrag kun je leuke dingen doen en in mijn hoofd bedenk ik van alles wat ik met dat geld wil en kan doen.

 

Wish List
-De voortuin. Helaas zijn onze struikjes in de voortuin aangevallen door ongedierte. Alles is dor. En vriendlief is dan ook begonnen met al deze dorre oftewel dode planten uit de voortuin te halen. Met ons extra geld zouden we de tuin dus wat kunnen opknappen. Echter hebben we nog geen idee wat we precies willen, maar hiervoor zou het geld prima te gebruiken zijn.

 

-Nieuwe kleren. Ja, dit wil toch iedere vrouw? Ik koop genoeg kleren voor de kinderen. Maar voor mezelf vind ik het niet dringend nodig. Terwijl ik toch echt wel nieuwe items kan gebruiken. Op mijn wish list staat dan ook een dagje shoppen en gewoon geld uitgeven zonder te denken “Hmm, ik vind dit jurkje toch te prijzig, ik hang het maar weer terug.”

 

-Accessoires voor in huis. Ik beken, ik ben zo iemand die het zonde vindt om daar geld aan uit te geven. Vraag me niet waarom, want bij Action en Xenos bijvoorbeeld kost het geen drol. Dus ik zou  nu gewoon eens los kunnen gaan en wat leuke nieuwe accessoires kunnen gaan kopen.

 

-De trap. Dit is iets waar we niks aan gedaan hebben toen we in januari 2017 in ons huis zijn gaan wonen. De trap kan best wel een opknapbeurt gebruiken. Er zitten hier en daar wat verf plekken op van het klussen destijds. Dus een opschuur beurt, verven en nieuwe trapmaantjes zijn meer dan welkom.

 

Maar zoals ik al schreef, het grootse bedrag komt op de spaarrekening terecht. En van mijn wish list zal uiteindelijk weinig terecht komen. Heus, dit komt wel een keer, maar blijven dromen over wat je met geld allemaal kan, zal vast en zeker bij meer mensen gebeuren 😉

We zetten het geld eerst keurig even opzij, totdat we weten wat we precies willen…. Dan komt het geld daarna zeker goed van pas.

 

Wat doe jij met je vakantie en/of belastinggeld?

 

Comments are closed.